2021. december 12. 09:00 - Danube Institute

Nemzeti identitások a mozivásznon – Rob Long előadása a Danube Institute-ban

Hogyan mondjunk el történeteinket úgy, hogy valósak legyenek, belefoglaljuk a nekünk fontos értékeket és még a nagyközönségnek is tetszenek? Rob Long, a Danube Institute vendége elmagyarázta ennek a folyamatát a Lónyay-Hatvany villában tartott rendezvényen.

Tovább
komment
2021. december 11. 09:00 - Danube Institute

Ezek a helyek lehetnek a világ forró pontjai jövőre

Egy lehetséges orosz invázió Ukrajnában, a kínai nyomás Tajvanra és az ingatag iráni nukleáris tárgyalások veszélyes helyzetet teremtettek a világ színpadán, ahol ha bármelyik főszereplő egy rossz lépést tesz, akár azonnali eszkalációt eredményezhet.

Tovább
komment
2021. december 09. 07:00 - Danube Institute

Személyes érdekek és az amerikai hírcsatornák problémái: a Cuomo-ügy

  Amerika egyik legnézettebb riporterét, Chris Cuomot rúgta ki ezen a héten a CNN. A hírcsatorna azért döntött műsorvezetőjének elküldése mellett, mert arra használta fel kapcsolatait és műsorát, hogy eltussolja bátyja, Andrew Cuomo, demokrata kormányzó botrányait.

Tovább
komment
2021. december 08. 16:00 - Danube Institute

Mit adott Merkel a németeknek - és a világnak?

Véget ér Angela Merkel kancellársága - David Engels szerint több évvel később a kelleténél. A European Conservative szerzője szerint Merkel 16 éve alapjaiban hatott Németországra, és a változások keserű gyümölcseit most kell majd leszüretelnünk - egész Európában.

Tovább
komment
2021. december 08. 07:00 - Danube Institute

Antikommunista hősök közé sorolták Orbán fotóját

Miután Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese megosztott a közösségi médiában egy fotót, amelyen a magyar miniszterelnök képe Ronald Reagan és Margaret Thatcher fotója között szerepel egy dél-afrikai étteremben, hamar felröppent a hír, hogy a fotók - egyes azokat körbevevő tárgyakból…

Tovább
komment
2021. december 07. 07:00 - Danube Institute

Fokozódik a közösségi média cenzúrája Oroszországban

2013 márciusában a szocsi téli olimpiai játékokra érkező amerikaiaknak a kormányuk egy figyelmeztető üzenetet küldött ki arról, hogy hogyan tudják megőrizni adataik biztonságát az Orosz Federáció területén töltött idejük alatt. Washington aggodalma nem volt véletlen.

Tovább
komment
2021. december 06. 16:00 - Danube Institute

A Pepsinek is volt saját hadiflottája

1989-ben az amerikai Pepsi egy igen furcsa egyezményt kötött a széteső(ben lévő) Szovjetunióval. Az amerikai vállalat fizetségül ugyanis több orosz gyártmányú hadihajót és tengeralattjárót fogadott el Moszkvától. Az esetről Paul Musgrave értekezik a Foreign Affairs hasábjain.

Tovább
komment
2021. december 06. 07:00 - Danube Institute

BLA|arena – Mit várhatunk az új német kormánytól?

„Összeáll az új német kormány – Mire számíthat Magyarország?” – ezzel a címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Batthyány Lajos Alapítvány a BLA|arena közéleti programsorozat keretében, melynek középpontjában a megalakuló német kormány lehetséges jövőbeli belpolitikai irányvonalai, és az…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása