2021. szeptember 12. 09:00 - Danube Institute

Az Európai Unió két irányból támadja Lengyelországot

Brüsszel azzal fenyegeti Varsót, hogy 126 millió eurónyi, vagyis nagyjából 44 milliárd forintnyi kohéziós alapot zárol az öt lengyel városban bevezetett LMBTQ-ellenes övezetek miatt.

Tovább
komment
2021. szeptember 10. 07:00 - Danube Institute

Baloldali fordulattól óvja Németországot Angela Merkel

Angela Merkel a német választási kampány egyik legjelentősebb fellépését tette meg a Bundestagban tartott, valószínűleg utolsó beszédével. A német kancellár egy baloldali kormány rémképével figyelmeztette a szavazókat a választáson való részvételük fontosságára, és arra kérte őket, hogy Armin…

Tovább
komment
2021. szeptember 09. 07:00 - Danube Institute

Egyre nagyobb esély mutatkozik egy második Trump-ciklusra

Habár a 2024-es elnökválasztásig még sok víz lefolyik a Mississippin, és a volt elnök személye továbbra is rendkívül megosztó, egyre több jel utal arra, hogy Donald Trump három év múlva is megkerülhetetlen tényező lesz az Ovális Irodáért folytatott versenyben.

Tovább
komment
2021. szeptember 07. 16:00 - Danube Institute

Kanadai választások: Bajban van Justin Trudeau

A regnáló kormányfő minden követ megmozgat, hogy kivívja a hőn áhított abszolút többséget a parlamentben, a legfrissebb felmérések ugyanakkor azt sejtetik, hogy ez akár a visszájára is elsülhet, veszélybe sodorva a miniszterelnöki székét.  

Tovább
komment
2021. szeptember 06. 16:00 - Danube Institute

Macron újraválasztását is fenyegeti az afganisztáni krízis alakulása

A hónap slágertémája még egész biztosan a német parlamenti választás lesz, ám azt követően a figyelem szép lassan a nyugati szomszédra terelődik, ahol jövő áprilisban méretnek meg az elnökjelöltek. Erre tekint előre az afganisztáni események tükrében Gavin Mortimer, a Spectator brit kiadásának…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása