2023. július 02. 09:00 - Danube Institute

Amerikai életpárti aktivista: Magyarország és Lengyelország álljon ki a radikális gender-ideológia ellen az ENSZ-ben!

Magyarország joggal nyerte el az amerikai konzervatívok tetszését család- és hagyományközpontú politikájával, de ez nem elég: az egyik legfontosabb frontvonalon, az ENSZ globális jogrendszert is meghatározó döntéshozatali folyamataiban is álljon ki a hagyományos értékek mellett, a szexuális forradalom ellen – jelentette ki Austin Ruse, a Center for Family and Human Rights gender-ideológia ellenes politikát támogató amerikai think tank elnöke a Danube Institute-ban. Az aktivista Rod Dreherrel, a Danube Institute Network Projectjének vezetőjével folytatott diskurzust.

austin.jpg

Ruse elsősorban azért jött Budapestre, hogy hangsúlyozza: az ENSZ-ben hozott határozatok, bármennyire is banálisnak, formálisnak tűnnek, a szexuális forradalom egyik legfontosabb frontvonalát képezik. Elmondta:

ezek a nemzetközi jogban kötelező érvényűek, így minden pont, amikor a gender-ideológia előretör, az egész nemzetközi jogrendszerre nézve következménnyel jár.

Ezenkívül az ENSZ számtalan ügynöksége nagy anyagi erőforrásokra támaszkodva igyekszik érvényesíteni globálisan az elképzeléseit, így semmiképpen nem tekinthetőek jelentéktelennek a világszervezetben hozott határozatok.

Ennek megfelelően fontos, hogy minden konzervatív kormány a lehető legjobban kiálljon a hagyományos értékekért az ENSZ-ben. Magyarország és Lengyelország ezt egyáltalán nem teszi, amely miatt kialakulhat egy közös EU-s álláspont, amely Ruse szerint radikális abortuszpárti, transzpárti és a hagyományos családok érvényességét megkérdőjelező álláspontot jelent gyakorlatilag mindig. A magyar és lengyel delegáltak egyszer sem álltak ki az elmúlt években az EU ENSZ-ben képviselt radikális genderideológiai álláspontjai ellen – hívta fel a figyelmet az aktivista, számos konkrét esetet sorolva. Ruse elmondta: megérti, hogy a magyarok és a lengyelek nem akarnak „még egy” frontot nyitni az EU-val már meglevő vitáik sorában, de az ENSZ döntései civilizációs súlyúak. Ha nem is szavaznak a közös álláspont ellen, legalább különvéleményeiket és fenntartásaikat kifejezhetnék, szögezte le az amerikai aktivista. Szerinte jó irány, hogy a magyar kormány nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt, annak gender-ideológiát hirdető nyelvezete miatt.

Kérdésre válaszolva Ruse elmondta, hogy szerinte

nem lehet azt várni, hogy az EU-n belül esetleg a konszenzust a konzervatív irányba lehet elmozdítani, esetleg egy sikeres EP-választás után. Szerinte az EU nyugati felének társadalmai legfeljebb évtizedek alatt mozdulhatnának el konzervatív irányba.

Ma megdöbbentő módon a kis afrikai államok képviselik az utolsó helyőrségeit a szexuális forradalmat elutasító erőknek, nekik köszönhető, hogy az ENSZ nem radikalizálódott még jobban – fogalmazott Ruse. Szerinte Lengyelországnak és Magyarországnak mihamarabb csatlakoznia kell ezen kicsi országokhoz a globális Délről, s hasonló kis országként védeni a hagyományos zsidó-keresztény értékeket.

Írta: Farkas Dániel

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon

komment
süti beállítások módosítása