2023. június 13. 07:00 - Danube Institute

Amerika fellázad a genderideológia ellen

Június a Pride hónapja, azonban a genderideológia és a woke egyre nagyobb ellenállásba ütközik, mivel már nyilvánossá vált, hogy egy olyan baloldali politikai manőverről van szó, amely a hagyományos családmodellt, valamint a keresztény társadalmak lerombolását tűzte ki céljául – fogalmaz Nitu Pérez Osuna a La Gaceta de la Iberosfera hasábjain.

shutterstock_1217778265.jpg

A szerző aláhúzza: ami egykoron a „homoszexuálisok iránti toleranciával” kezdődött, mára már - túllépve minden határt - elsősorban a gyermekeket célozza meg a genderideológia iskolákban történő népszerűsítésével. Mindezekből kifolyólag pedig teljes mértékben jogos, hogy a szülők nagy többsége megálljt parancsolna ennek az erőszakos térnyerésnek.

Az ellenállás egyébként utcai tüntetés, sőt komolyabb összecsapás révén is megnyilvánul: Los Angelesben például aggódó szülők csoportja vonult ki egy helyi általános iskola elé, hogy egyet nem értésüket fejezzék ki a Pride-nap ünneplése kapcsán. A szülők, illetve az LMBTQ+ aktivisták a kezdetben békésen tüntettek és álltak ki igazukért, azonban a két csoport közötti súrlódás hamar tettlegességig fajult.

Az utcai tüntetéseken kívül már a közösségi médiában is egyre többen emelik fel a hangjukat a woke ellen.

Nemrégiben jelent meg Matt Walsh, a The Daily Wire közkedvelt arcának What is a Woman? című dokumentumfilmje, melynek keretein belül szakértők, LMBTQ+ aktivisták, illetve átlagemberek bevonásával próbál választ találni arra a rendkívül egyszerű kérdésre, hogy „Mi a nő?” A filmet mindezidáig csaknem 200 ezren retweetelték, sőt még maga Elon Musk is megosztotta „Ezt minden szülőnek látnia kell” megjegyzéssel. 

Lassan pedig a draq-queen showk is veszítenek népszerűségükből: Nevada államban például egy előadást töröltek a Pride hónap legelső napján, mivel „elősegítette volna a woke-ideológia további terjedését, mely már beszivárgott a Biden-adminisztráció felügyelte intézményekbe.”

A valóság az, ahogy maga a szerző is fogalmaz, hogy ha nem sikerül gátat szabni a woke és a genderideológia terjedésének, egyre gyakoribbá válnak az olyan esetek, mint például Logan Brown-é, aki férfivá műttette magát, azonban várandósan pózolt a Glamour címlapján: „Egy transznemű terhes férfi vagyok és igen, létezem, szóval mondjon bárki bármit is, én vagyok az élő példa”

– fogalmazott Brown.

Osuna cikke zárszavaként hangsúlyozza, egyetért Mike González, a BLM: The Making of a New Marxist Revolution-ban leírt gondolataival: „Ha azt gondoltad mindezidáig, hogy szemet hunyhatsz ezen, a te életedet is közvetlenül érintő támadás felett, csupán magadat áltattad. Ha úgy hitted, a kultúrharcok másokra tartoznak, gondold meg még egyszer. A döntés most rajtad áll: meghátrálsz, vagy minden erőddel ellene küzdesz.”

Szemlézte: Nyilas Sára

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon

komment
süti beállítások módosítása