2021. június 27. 09:00 - Danube Institute

Amerikai Egyesült Államok és Európa új technológiai partnerség révén lép fel Kínával szemben

A Daily Wire szerzőjétől, Ben Zeislofttól tudhattuk meg, hogy a közelmúltban az amerikai és az európai tisztviselők bejelentettek egy technológiai megállapodást, amelynek célja a globális szintű ellenállás a kínai befolyásnak. Joe Biden amerikai elnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság…

Tovább
komment
2021. június 25. 06:50 - Danube Institute

A liberálisok az EU-n keresztül gyarmatosítanák Magyarországot – vélik a holland jobboldalon

A jobboldali Fórum a Demokráciáért (Forum voor Democratie - FvD) nevű párt egyik képviselője, név szerint Dr. Pepijn van Houwelingen nemrég a holland parlamentben vette védelmébe Magyarországot a liberális és baloldali támadásokkal szemben.

Tovább
komment
2021. június 24. 16:00 - Danube Institute

A Vatikán szembeszáll az új olasz LMBTQ + törvényjavaslattal

A szóban forgó tervezet bűncselekménynek nyilvánítaná az LMBTQ+ mozgalom tagjai elleni erőszakot és gyűlöletbeszédet. A katolikus keresztény egyház fejének azonban elege lett az LMBTQ+ lobbiból, és felszólalt a javaslat ellen – olvashatjuk a Politico magazin oldalán.

Tovább
komment
2021. június 22. 06:48 - Danube Institute

Az Axel Springer vezérigazgatója szerint az Izrael-ellenes alkalmazottaknak nincs helye a berlini cégben

Európa legnagyobb digitális kiadója, a többi között a Bild, a Die Welt, a Business Insider és a Politico Europe tulajdonosa, az Axel Springer a központi épülete előtt felhúzott izraeli zászlóval szolidarított a zsidó nép mellett egy héten keresztül.  

Tovább
komment
2021. június 21. 07:00 - Danube Institute

Az Egyesült Államok a kutatás-fejlesztésben is lemarad Kínától

Az ötvenes években Amerikában találták fel a szilícium félvezetőn alapuló napelemeket. Az ezt követő évtizedekben az USA többet költött a napenergia kutatására és fejlesztésére, mint bármely más ország. Mára már azonban teljesen elvesztette technológiai előnyét – tudhatjuk meg Robinson Meyer, a The…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása