2021. január 07. 20:01 - Danube Institute

Megjelent Kanadában is a koronavírus új mutációja

koronavirus_3.jpg

Kanada legnagyobb tartományában, Ontarióban egy durhami házaspár szervezetében is megjelent az Egyesült Királyságok területén azonosított új koronavírus mutáció.

Több európai országban, Ausztráliában és Japánban szintén azonosították az új mutációt. Ontanio tartományában szigorú intézkedéseket, valamint zárlatot vezettek be a vírus gyors terjedésének megakadályozása érdekében, amely a tartomány déli részen január végéig érvényben marad.

Kanada fővárosában, Ottawában szintén azonosították egy beteg szervezetében a gyorsabban és könnyebben terjedő vírusmutációt. Egy torontói orvos, Colin Furness szerint Kanada hibázott, hogy nem vette figyelembe szakértők tanácsát, miszerint a nemzetközi utazásokat jelentősen vissza kell szorítani a vírus terjedésének megállításának érdekében.

Kanada december 20-án szintén betiltotta az Egyesült Királyság területéről érkező utasszállító repülőgépek fogadását három napra, majd január 6-áig meghosszabbította ezt az intézkedést. Emellett a külföldről érkező állampolgárokat 14 napos karantén mellett további szűrő kérdéseknek vetnek alá, hogy kiderítsék, járt-e az illető olyan országban, ahol szintén megjelent az új mutáció.

Szemlézte: Morvay Sáron

komment
süti beállítások módosítása