2022. április 10. 09:00 - Danube Institute

Mexikó lehet a globális ellátási krízis nyertese

A globalizáció fénykorában kialakult hosszú ellátási láncok gyengülésének első jelei már most látszanak. Az Egyesült Államok ipari termelői egyre közelebb keresik alapanyagaik és akár késztermékeik forrását, kevésbé akarnak már tengerentúli beszállítóktól vásárolni - hívja fel a figyelmet a Wall…

Tovább
komment
2022. április 08. 07:00 - Danube Institute

Macron nehézségekkel küzd a francia elnökválasztás célegyenesében

Miközben néhány hete még egészen biztosnak látszott Emmanuel Macron francia elnök újrázása a hamarosan elkezdődő francia választásokon, váratlanul gyengülnek a pozíciói. Váratlanul, de nem meglepően - tudósít a New York Times.

Tovább
komment
2022. április 05. 07:00 - Danube Institute

Megosztott Franciaország várja az elnökválasztást

Miközben a jelenlegi elnök, Emmanuel Macron jó esélyekkel várhatja az április 10-i elnökválasztást, az ország mélyebb, strukturálisabb problémái párthovatartozástól függetlenül is feszültségeket keltenek a társadalomban - figyelmeztet a The Economist.

Tovább
komment
2022. április 04. 16:00 - Danube Institute

Migráció, gáz, függetlenség – komoly spanyol botrány egy kérdéses terület miatt

Spanyolországban a migrációs nyomás miatt a szocialista kormányzat teljes külpolitikai pálfordulást hajtott végre, ez pedig nem csak a belpolitikában kavarta fel az állóvizet, hanem a régiós külpolitikájukban is. Mindezzel Guy Hedgecoe foglalkozik a Politico európai kiadásában.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása