2021. december 05. 09:00 - Danube Institute

Konzervatív-e Margaret Thatcher ideológiája? – Hannes H. Gissurarson, a Danube Institute vendége válaszol

Számos ellenkező előjelű kritika dacára a döntéshozatal átvitele a politikai színtérről a szabadpiacra igenis demokratikus folyamat, s a konzervatív értékekkel is összeegyeztethető.

Tovább
komment
2021. december 04. 09:00 - Danube Institute

BLA|globus – Kurdisztán egy békés és biztonságos Irakban érdekelt

A Batthyány Lajos Alapítvány, a Migrációkutató Intézet és a Danube Institute közös szervezésében zajlott le a BLA|globus biztonságpolitikai programsorozat első rendezvénye. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői iraki kurd vezérkari tábornokok voltak, akik az októberben tartott iraki választásokról, a…

Tovább
komment
2021. december 03. 16:00 - Danube Institute

A Nyugatnak minél hamarabb a megegyezést kell keresnie Putyinnal

A NATO és általában a Nyugat kelet-európai túlterjeszkedésének káros hatásaira immár az oroszbarátsággal és nyugatellenességgel igazán nem vádolható Politico is felhívja figyelmünket. De vajon ki lehet-e hagyni Moszkvát az Ukrajna és Grúzia kapcsán kialakult geopolitikai feszültségek rendezéséből?

Tovább
komment
2021. december 01. 16:00 - Danube Institute

Az egyházi iskolákat támadja a holland baloldal

Hollandiában a helyi baloldal az LMBTQ közösség és az egyenlőség nevében nemrég az egyházi iskolákat kezdte ostromolni, mondván ezen intézmények eddigi gyakorlata kirekeszti a szexuális kisebbségeket – számol be róla az egyik holland református lap.

Tovább
komment
2021. november 30. 16:00 - Danube Institute

Az emberi jogaiért vagy a lezárások ellen tüntet Európa?

A járvány miatti fertőzésszámok újbóli növekedése miatt több európai ország kormánya az ismételt korlátozások bevezetése mellett döntött. A lezárásokkal szembeni ellenállás azonban növekszik – Európa szerte egyre több városban és egyre többen tüntetnek a COVID miatti korlátozások ellen. Bár…

Tovább
komment
2021. november 30. 07:00 - Danube Institute

Brutális adóemelést hozhat hosszú távon Biden újjáépítési terve

A Build Back Better (vagyis „építsük újra jobban”) Biden 10 évre szóló gazdaságpolitikai terve, amely elsőre nagyon csábítóan hangzik, valós költségeit ugyanakkor szinte kizárólag a közterhek növelésével lehet finanszírozni.

Tovább
komment
2021. november 29. 16:00 - Danube Institute

Elhallgattathatták a kínai teniszcsillagot

A dermesztő csönd, ami az elmúlt napokban körbe vette Peng Shuait, a kínai sportcsillagot, szöges ellentétben áll azzal a bejelentésével, hogy Csang Kao-li - aki korábban a Kínai Népköztársaság miniszterelnök-helyettese volt - három évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta. Bejelentésében a sportolónő úgy…

Tovább
komment
2021. november 29. 07:00 - Danube Institute

Európa legbefogadóbb állama sem akar már több bevándorlót

Svédország több mint 160 000 zömében közel-keleti származású érkezőt fogadott be a 2015-2016-os migrációs krízis során, azonban mostanra az ország polgárai kimerültek, kudarcnak és veszélyforrásnak látják a túlságosan engedékeny migrációs politikát - írja a Foreign Policy.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása