2021. január 31. 17:00 - Danube Institute

Egy új párt rázhatná fel a német politika állóvizét

Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, Armin Laschet és a korábbi frakcióvezető Friedrich Merz között szoros volt a CDU pártelnöki posztjáért folyó verseny, és amikor a reformokat ígérő Merz már-már győzedelmeskedni látszott, mozgósították a Merkel-tábort, nehogy változások lépjenek életbe és…

Tovább
komment
2021. január 28. 17:00 - Danube Institute

Saját programja és ideológiája alapján teremtene egységet Joe Biden

A frissen hivatalba lépő amerikai elnök megválasztása óta többször hangoztatta azt a törekvést, mely szerint egyesíti a megosztott amerikai társadalmat. Pár nap elteltével úgy tűnik, hogy valójában csupán a progresszív ideák mögé kíván besorakoztatni mindenkit.

Tovább
komment
2021. január 27. 14:23 - Danube Institute

A nácik által meggyilkolt 1,5 millió zsidó gyermek került idén a nemzetközi holokauszt emléknap fókuszába

1945. január 27-én szabadult fel az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor, ezért minden évben ezen a napon emlékeznek meg a Holokauszt áldozatairól. A holokauszttagadás erősödése miatt napjainkban még fontosabbá vált a nemzetközi megemlékezés – áll a The Times of Israel írásában.  

Tovább
komment
2021. január 26. 08:00 - Danube Institute

Sorsdöntő választások előtt áll idén Európa – I. rész

A Politico európai kiadásának segítségével két részletben tekintjük át az európai politikai élet legmeghatározóbb voksolásait. A szerző, Emma Anderson szerint e szavazások kimenetele komolyan befolyásolhatja az öreg kontinens jövőjét.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása