2020. március 06. 10:54 - Danube Institute

Donald Trump, a Bernie-drukker

Trump csapata nem tekintené fenyegetésnek a vermonti szenátor elnökjelölését – írja Peter Nicholas a The Atlantic hasábjain.

Tovább
komment
2020. március 06. 10:41 - Danube Institute

Aki megvette volna Amerikát

„Két dolog fontos a politikában. Az első a pénz, a másodikra pedig nem emlékszem” – mondta Mark Hanna amerikai szenátor 1895-ben. Nos, a közösségi médiumok korában a második valószínűleg a személyiség. Mike Bloombergnek olyasmi márpedig nincs, de pénze viszont annyi, mint Krőzusnak, és abban…

Tovább
komment
2020. március 06. 10:13 - Danube Institute

Végre lezáródhat Amerika leghosszabb háborúja?

Február 29-én Dohában egy olyan mérföldkőhöz értek el az amerikai–tálib tárgyalások, melynek következtében talán sikerül megvalósítani Donald Trump egy külpolitikai célkitűzését, s lezárul az Egyesült Államok leghosszabb háborújaként emlegetett afganisztáni konfliktus.

Tovább
komment
2020. március 06. 09:44 - Danube Institute

A magányos Egyesült Államok?

„Biztosítani a középhatalmak támogatását, talán a legegyszerűbb út az USA túlméretezett befolyásának fenntartására az elkövetkező többpólusú világban” – kezdi cikkét Peter Harris, a Colorado State University politikatudományokért felelős adjunktusa a The National Interest hasábjain.

Tovább
komment
2020. március 04. 11:21 - Danube Institute

Boris Johnson útfejlesztési programja akadályokba ütközhet

Bíróság elé kerülhet az az útfejlesztési- és építési programterv, amire Johnson és kormánya mintegy 29 milliárd fontot különített el, a programmal a kormány ugyanis részben saját klímaváltozással kapcsolatos törvényeit és jogszabályait sérti meg.

Tovább
komment
2020. március 04. 11:14 - Danube Institute

Mi lesz a brit Munkáspárt jövője?

A brit Munkáspártban jelenleg annak kapcsán folynak tárgyalások, vajon kinek kellene Jeremy Corbyn helyére kerülnie. Kapva az alkalmon, az egykor még nagy népszerűségnek örvendő, és a párt történetében igen sikeresnek mondható Tony Blair újra hangoztatni kezdte elképzeléseit a párt problémáival és…

Tovább
komment
2020. március 03. 10:50 - Danube Institute

Ízesített dohány: betiltva Amerikában

A Képviselőház elfogadta a törvényjavaslatot az ízesített e-cigaretták és dohányáru betiltásáról, annak ellenére, hogy néhány demokrata szerint ez az afroamerikai fogyasztókat helyezheti aránytalanul hátrányos helyzetbe – írja cikkében a National Review.

Tovább
komment
2020. március 03. 10:35 - Danube Institute

Pelosi támogatná Sanders jelölését

A Képviselőház elnöke, Nancy Pelosi a Demokrata Párton belüli megosztottság ellenére támogatná Sanders elnökjelölését – írja a National Review. „Azt gondolom, hogy a jelölt személyétől függetlenül nyerni fogunk a Fehér Házban, a Szenátusban és a Képviselőházban is” − nyilatkozta a képviselőnő Egy…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása