2022. február 13. 09:00 - Danube Institute

BLA|globus: A magyar védelempolitika megfelelő úton halad

Egy országnak létszükséglete, hogy a honvédelme korszerűen és zökkenőmentesen működjön, az állampolgárok veszély esetén is védve legyenek. Komoly nemzetpolitikai kérdés a kisebb területű és népességű országok esetében, hogy a regnáló kormányzat nagyhatalmak katonai erejére támaszkodik-e teljes…

Tovább
komment
2022. február 11. 07:00 - Danube Institute

Össztűz alatt a német kormány Oroszország miatt

Olaf Scholz német kancellárnak nem sikerült teljesen elődje, Angela Merkel nyomdokaiba lépnie, hiába állította be magát a tökéletes Merkel-utódnak a választási kampány során. Minderről a Politico európai kiadásának hasábjain értekezik Hans von der Burchard.

Tovább
komment
2022. február 10. 06:34 - Danube Institute

Ismét kiálltak Magyarország mellett Hollandiában

Hollandiában az ország törvényhozásának a felsőháza, a Szenátus egy egész napos vitát tartott a jogállamisági kérdésekről. Nem csoda, hogy a baloldali többségű intézményben Magyarország és Lengyelország neve is felmerült. Míg a baloldali és zöld pártok fekete bárányként hivatkoztak hazánkra, addig a…

Tovább
komment
2022. február 09. 16:00 - Danube Institute

Stabilitást vagy káoszt szül az olasz elnökválasztás eredménye?

Olaszország régi-új elnökének újraválasztásával elkerülte a politikai és gazdasági válság kirobbanását. Egyelőre. A témával Hannah Roberts foglalkozik a Politico európai kiadásának hasábjain.

Tovább
komment
2022. február 08. 16:00 - Danube Institute

Az ukrán válság okozhat törést a német koalícióban

Az Oroszországhoz fűződő viszony okozhatja az első igen komoly törést a német hárompárti kormánykoalícióban. Minderről Hans von der Burchard és David M. Herszenhorn értekezik a Politico európai kiadásának a hasábjain.

Tovább
komment
2022. február 07. 16:00 - Danube Institute

Éles versengés várható a francia jobboldali térfélen

Rohamosan közeledik francia államfőválasztás első fordulója. A francia jobboldali-konzervatív politikai póluson az előzetes felmérések alapján szoros küzdelem várható, ennek következtében gőzerővel kampányolnak a jelöltek. A Politico cikkében a jobboldalon zajló folyamatokba pillanthatunk be.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása