2021. november 14. 09:00 - Danube Institute

BLA|katedra – Ásatás a fegyverek árnyékában: iraki helyzetértékelés

Prof. Dr. Dezső Tamás, a Batthyány Lajos Alapítvány elnöke, a Migrációkutató Intézet igazgatója, történész, asszirológus, egyetemi tanár szűk körben számolt be legfrissebb iraki kurdisztáni látogatásáról, mely során a régészeti kutatás mellett a biztonságpolitikai helyzetet is felmérte.

Tovább
komment
2021. november 11. 16:00 - Danube Institute

A politikai aktivizmus átveszi a hatalmat a tudomány felett?

Sam Freel újságíró és pszichológia doktorandusz a Quillette nevű online magazinban vetette fel: az akadémiai szféra túlzottan átpolitizált. A cikkében körbejárta a jelenséget, kifejtette, miért nincs helye a túlzott aktivizmusnak a tudományos életben.

Tovább
komment
2021. november 11. 07:00 - Danube Institute

Belharcok tépázzák a portugál jobboldalt

Újabb politikai válsággóc alakult ki Európában, ezúttal a kontinens déli részén, Portugáliában. A mediterrán országban ugyanis január 30-án előrehozott választásokat kell tartani, mivel a szocialista kormány nem tudta elfogadtatni a törvényhozással a 2022-re szánt költségvetést.

Tovább
komment
2021. november 10. 16:00 - Danube Institute

Joe Biden a leggazdagabb amerikaiak adóiból finanszírozná programját - Elon Musk válaszolt

Korábban már több cikkünkben találkozhattak Elon Muskkal, a magát „Technoking of Tesla” és „Imperator of Mars” elnevezéssel illető dél-afrikai származású amerikai mérnökkel, multimilliárdos vállalkozóval és innovátorral. Mint ahogy írásainkból megtudhatták, a multimilliárdos nem fél szembeszállni az…

Tovább
komment
2021. november 10. 07:00 - Danube Institute

Franciaország a halászati krízist használja arra, hogy bosszút álljon Londonon

Az Egyesült Királyság és Franciaország közötti ellentétek tovább nőttek az elmúlt napokban. Most már nemcsak az AUKUS Kína ellenes katonai egyezmény – amelyből Franciaországot kihagyták – okozza a feszültséget a két ország között, hanem a halászat kérdése is. Bár a Westminster bejelentése szerint az…

Tovább
komment
2021. november 09. 16:00 - Danube Institute

Mi az oka az Európai Néppárt összeomlásának? II. rész

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben az Európai Néppárt (EPP) folyamatos gyengülését mutatjuk be. A fentebbi bortóképen is látható, hogy a jobbközép formáció támogatottsága és ereje szinte teljesen elolvadt 2011-hez képest. Cikkünk első részében a Benelux államokat és Németország helyzetét mutattuk be.

Tovább
komment
2021. november 08. 16:00 - Danube Institute

Macron legesélyesebb kihívója erősödik, de hamarosan komoly döntéseket kell hoznia

Eric Zemmour jobboldali publicista erősen előretört a francia elnökválasztás előtti közvélemény-kutatásaiban. Azonban ezek mind csak hipotetikusak: Zemmour valójában még nem jelentette be indulását, mindössze folyamatosan lebegteti azt. Hamarosan döntenie kell, hogy elég ideje legyen a…

Tovább
komment
2021. november 08. 07:00 - Danube Institute

Fellázadtak a virginiai szülők a woke tanítás ellen

Egyre nagyobb vitákat váltanak ki az amerikai Virginia állam oktatásügyi fejleményei, mely során egyre több szülői közösség áll ki hangosan az iskolákban terjeszkedő woke ideológia ellen. A fejlemények a helyi politikát is befolyásolhatják - írja a New York Post.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása