2021. május 30. 09:00 - Danube Institute

Kényszerszabadságra helyezték a keresztény virginiai testnevelő tanárt, mert felszólalt a gyerekek nemváltoztatása ellen

Egyre több esetben bizonyosodik be az a tény, hogy manapság a gender-lobbi „szabadságjogai” felülírhatják az olyan alapvető emberi jogokat, mint a szólásszabadság és a vallásszabadság.

virginiai_nyito.png

A napokban egy Virginia állambeli általános iskolai testnevelő tanárt kényszerszabadságra küldtek, miután keresztény hitére hivatkozva nem volt hajlandó elismerni, hogy a gyerekeknek lehet transznemű identitása – számol be az esetről a Daily Wire.

Byron Tanner Cross a Loudon megyei iskolaszéknek fejezte ki álláspontját, amely szerint „nem fogja megerősíteni, hogy egy biológiai fiú lány is lehet és fordítva, és nem hajlandó hazudni nekik mivel szereti azokat a gyerekeket, akik nemi identitás zavarokkal küzdenek”.

 virginiai_belso.png

forrás: Fox News

A Loudon megyei állami iskolákban ugyanis kötelezővé tették, hogy a magukat transzneműnek érző diákokat mindenképp az általuk preferált névmásokkal szólítsák.

A rendelkezést azért hozták, hogy a transznemű diákok nemi identitásuknak megfelelő módon tudjanak részt venni a különböző iskolai tevékenységekben. Cross utalva a rendelkezésre az iskolaszék előtti beszédét a következőképpen kezdte: „Tanner Cross a nevem és szeretettel beszélek azokhoz, akik nemi identitás zavarokkal szenvednek”.

Cross beszédében utalt a „60 minutes” dokumentumfilmjére melyben több mint 30 olyan fiatal nőt és férfit mutattak be, akik megbánták, hogy nemüket műtéttel megváltoztatták. A testnevelő tanár a következőket állította a dokumentumfilmről: „Bemutatja, hogy a kérdezettek úgy érzik, az orvosok tévútra sodorták őket azzal, hogy nem próbálták megakadályozni, hogy ilyen életüket megváltoztató döntést hozzanak és nem figyelmeztették őket, hogy mindössze három hónap alatt milyen változásokat fognak véghezvinni testükben. Ezeknek a fiatalok most megpróbálják eredeti nemüket visszaállítani.”

Cross így folytatta: „Nem áll szándékomban bárkit is megbántani, de vannak bizonyos igazságok, amelyekkel szembe kell néznünk. Keresztényként elítéljük az olyan iskolai rendelkezéseket, amelyek beszennyezik Isten szent képét. Szeretem a diákjaimat, de a következmények ellenére sem fogok nekik hazudni.

Tanár vagyok, de elsőként Istent szolgálom, és nem fogom megerősíteni, hogy egy biológiailag fiú lány is lehet és fordítva, mert ez szembe megy a hitemmel és véleményem szerint ezzel hazudnak a gyerekeknek, ezért a rajtuk végzett nemváltoztató műtét gyerekbántalmazásnak és Isten elleni bűnnek minősül.

A testnevelő tanárt beszéde után két nappal, magyarázat nélkül értesítették arról, hogy kényszerszabadságra helyezik. Az iskola dolgozói számára az iskola igazgatója, Shawn Lacey küldte ki az értesítést, melyet a Fox News szerkesztőségéhez is eljuttattak. Habár nem írták le pontosan miért is helyezték kényszerszabadságra Crosst, minden bizonnyal a cikkben már említett transzneműekre vonatkozó iskolai rendelkezés miatt hozhatták meg a döntést, ugyanis aszerint „megsértik a törvényt azok, akik szándékosan és állhatatosan nem hajlandóak a transznemű diákot választott neme alapján szólítani”. 

Az eset ismét bemutatta, hogy a gender-lobbi „szereteten alapuló” propagandája jelentős kettős mércén alapul.

Míg azt elvárják, hogy a nemi identitásukat megváltoztató személyek követeléseit mindenki teljesítse, addig semmibe veszik azoknak a keresztényeket, akik hitük alapján nem tudják tiszta lelkiismerettel támogatni és végrehajtani az LMBTQ egyre növekvő követeléseit sőt, minden lehetséges módon megpróbálják ellehetetleníteni munkájukat, jövőjüket, ha hangoztatják bibliai világnézetükön alapuló véleményüket.

Az LMBTQ aktivisták egyre súlyosabb emberi jogokat korlátozó követeléseit a Biden-adminisztráció szinte feltételek nélkül kiszolgálja, így a keresztényekben jogosan merül fel az aggasztó kérdés, hogy meddig rendelkezhetnek a szólás és vallásszabadságukkal. A Tanner Crosshoz hasonló esetek pedig felvetik a kérdést, hogy vajon a gender-lobbi mikor tiltja be a Bibliát, arra hivatkozva, hogy az véleményük szerint olyan állításokat tartalmaz, amelyek „sértik” a LMBTQ+ közösség tagjait?

Szemlézte: Morvay Sáron

komment
süti beállítások módosítása