2020. október 20. 15:13 - Danube Institute

Melania Trump visszavág

melania_trump1.jpg

Melania Trump visszavágott egykori barátjának és vezető tanácsadójának, aki titokban rögzítette a beszélgetéseiket.

Két héttel azután, hogy Melania Trump titkos felvételei napvilágot láttak − amelyeken obszcén szavakat használva panaszkodott arra, hogy karácsonykor fel kell díszíteni a Fehér Házat és a szüleiktől elszakadt, bevándorló gyermekek életkörülményeit kifejezetten jobbnak találja a fogvatartó központokban, mint az otthonukban − a First Lady visszavág. 

A Fehér Ház honlapján közzétett levélszerű bejegyzésben Melania Trump erősen bírálja egykori barátját és tanácsadóját, Stephanie Winston Wolkoffot, aki a múlt hónapban jelentette meg a „Melania and Me” nevű memoárját és korábban megosztotta privát beszélgetéseik egyes felvételeit a CNN-nel. Melania a médiát is felelősségre vonja, amiért a szövegkörnyezetéből kiragadtak bizonyos mondatokat.

„A gyerekek azt mondják: Wow, lesz saját ágyam? Ágyon fogok aludni? Lesz egy szekrény a ruháimnak? − Olyan szomorú ezt hallani, de a saját országukban nem volt ilyen, a földön alszanak” – hallható Melania Trump mondandója a felvételen. „Ott szépen gondoskodnak róluk. De tudod, igen, nem a szülőknél vannak, szomorú. De, amikor egyedül vagy prérifarkasokkal vagy illegálisan jönnek ide, akkor tenned kell valamit.”

A bejegyzésében Melania Trump próbálja hangsúlyozni, hogy mennyire fontos segíteni a gyermekeknek, ugyanakkor keményen visszavág egykori barátjának, akit úgy jellemez, hogy „valaki, aki belém kapaszkodott, miután férjem megnyerte az elnökválasztást, és most megjelent egy könyve, ami tele van üres pletykákkal, melyek el akarják ferdíteni a személyiségemről alkotott képet”.

Ugyan a First Lady irodája elítélte a felvételek kiadását, amikor azok két hete először napvilágra kerültek, mégis ez az első alkalom, hogy a koronavírusból épp felépült Melania közvetlenül és hosszan válaszol.

A bejegyzés néhány nappal azt követően került ki a Fehér Ház hivatalos oldalára, hogy az Igazságügyi Minisztérium polgári pert indított Winston Wolkoff ellen, azzal vádolva, hogy megsértett egy olyan titoktartási megállapodást − melyet az adminisztráció állítása szerint aláírt − mielőtt a First Lady vezető tanácsadója lett.

Winston Wolkoff kiadója, a Gallery Books azóta a szerzőt támogató nyilatkozatában válaszolt, és a pert „átlátható kísérletnek nevezte, arra vonatkozóan, hogy a politikai hatalmat a szerzőkkel szembeni megfélemlítés eszközeként használják”.

Szemlézte: Papp Lídia

komment
süti beállítások módosítása