2024. március 16. 09:00 - Danube Institute

Dánia megkezdi a nők katonai szolgálatra történő besorozását

Dánia lesz a harmadik ország Európában, ahol nőket is besoroznak katonai szolgálatra. Mette Frederiksen miniszterelnök felvázolta Dánia védelmi rendszerének átalakítását, az európai konfliktusokat szem előtt tartva.

Tovább
komment
2024. március 15. 09:00 - Danube Institute

Konnektivitás egy blokkosodó világban

,,Majd rólad szólnak a hírek, Veled van tele a sajtó.” – idézte a Tankcsapda Együttes leghíresebb dalának refrénjét Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Lónyay-Hatvani Villában tartott „Huszárvágás - A magyar konnektivitási stratégia” című könyvbemutatóján. Orbán Balázs szerint az,…

Tovább
komment
2024. március 13. 07:00 - Danube Institute

Kisebbségi kormány alakulhat Portugáliában?

A jobboldali Szociáldemokrata Párt vezette Demokratikus koalíció győzelmével értek véget Portugáliában a parlamenti választások vasárnap. A külföldi szavazatok számlálása még zajlik, a sikeres kormányalakítás útjában azonban egyre sokasodnak az akadályok.

Tovább
komment
2024. március 12. 07:00 - Danube Institute

A teljes összeomlás szélére sodródott Haiti

A karibi-térség országát már régóta a mélyszegénység és a rend hiánya jellemzi. Az erőszak, a gyilkosságok és a rablás már szinte mindennaposak az alig 28 ezer négyzetkilométernyi területen, a 11,5 millió fős lakosság összjövedelme nem haladja meg a New York Police Department jövedelmének felét sem.…

Tovább
komment
2024. március 11. 07:00 - Danube Institute

Putyin sokat profitálhat a lehallgatási botrányból

Újabb botrányos esemény zavarta meg a német politika állóvizét. Az amúgy sem jól szereplő koalíciós kormányzat gyengeségére („jelzőlámpa koalíció”) most egy lehallgatási botrány mutatott rá. Ugyanis a Bundeswehr magasrangú tisztjeit sikerült az orosz titkosszolgálatoknak lehallgatnia. 

Tovább
komment
süti beállítások módosítása