2021. szeptember 22. 07:00 - Danube Institute

Életpártiak kerültek halálos veszélybe a Planned Parenthood aktivistái miatt

Fenyegetésekkel bombázzák az egyik texasi életvédő szervezet vezető munkatársait, miután a Planned Parenthood nyilvánosságra hozta személyes adataikat az interneten közzétett jogi dokumentumokban.

plannedhalalos_nyito.png

A National Review beszámolója szerint a Texas Right to Life életpárti csoport vezetőjének lakcímét széles körben terjesztették a világhálón, miután a Planned Parenthood felfedte azt abban a közelmúltbeli perben, amelyet az életpárti szervezet ellen indítottak. A perről szóló sajtóközleményre mutató link ugyanis tartalmazta az ott dolgozók nevét és lakcímét. Miután a Texas Right to Life ügyvédjei ezt jelezték a bíróságon, végül törölték a hivatkozást, ám addigra már késő volt.

A nyilvánosságra hozatalt követően a szervezet vezetője és sok kollégája is számos fizikai és szóbeli fenyegetéssel szembesült az abortusz-támogatók részéről.

A Planned Parenthood szerint nem tettek rosszat, sőt inkább helyesen cselekedtek, lévén, hogy a texasi polgári perrendtartás előírja, hogy a felperesek felsorolják az összes perben érintett fél nevét és címét, és hangsúlyozták, hogy gyorsan együttműködtek, amikor a Texas Right to Life kérte, hogy töröljék a személyzet címét.

A Planned Parenthood szóvivője nyilatkozatában próbálta szervezetét az események elszenvedőjeként beállítani. Amellett ugyanis, hogy elfogadhatatlannak minősített minden zaklatással, megfélemlítéssel vagy erőszakkal való fenyegetést, sérelmezte, hogy sajnos senki nem ismeri jobban az ilyen típusú megfélemlítési taktikák traumáit, mint a Planned Parenthood egészségügyi központok és az országos abortuszklinikák betegei, orvosai, ápolói és munkatársai, akiket azért támadnak, mert minden nap “alapvető egészségügyi ellátást” keresnek vagy nyújtanak.

Mivel a Legfelsőbb Bíróság nem volt hajlandó blokkolni azt a texasi törvényt, amely megtiltja, hogy abortuszt végezzenek a szívverés észlelése után,

az abortuszpárti aktivisták fizikai fenyegetésekkel, kibertámadásokkal sőt, bombatámadással is riogatták a texasi nonprofit vállalat munkatársait.

A Texas Right to Life-ot a Legfelsőbb Bíróság ítélete óta gyűlöletposta árasztja el. A National Review-nak megmutatott üzenetek között voltak halálos és csoportos nemi erőszakos fenyegetések, a személyzet pokolra való kárhoztatására való felszólítás, meztelen fényképek, keresetlen obszcén szavak és egyéb zaklatások. Csak hogy megmutassuk, meddig is fajult a zaklatás, lássunk pár konkrét példát.

plannedhalalos_belso.png

A Texas Right to Life kapott egy emailt, amelyben a link egy olyan oktatóoldalra irányította a címzettet, ahol bemutatták, hogy kell hurkot kötni.

Az e-mailt ráadásul az alábbi embertelen üzenettel küldték: „Kérjük, kövesse az utasításokat, szerezzen be egy hurkot, dugja be a nyakát a lyukba, majd hagyja, hogy teste a nyakánál fogva lógjon... Remélem, hamarosan megkapja a járulékot, földi söpredék” - olvasható az e-mailben. Egy másik, múlt héten közzétett tweet azzal fenyegetőzött, hogy „Bármelyik @TXRighttoLife tag vagy szurkoló, aki keresztezi az utamat, azonnal behúzok neki párat, és kiverem a fogait.”

Más aktivisták azt is állították, hogy természetfeletti hatalmakat idéznek meg, hogy átkozzák a Texas Right to Life munkatársait: „Csak tudatni akartam veletek, hogy szörnyű emberek vagytok, hexagont vetek rátok, és remélem, hogy sokan beperelnek, és elveszíted az összes pénzedet” - olvasható egy közvetlen üzenetben, amelyet a Texas Right to Life-nak küldtek. Olyan felzaklató, őrült üzenetek is érkeznek, mint az alábbi: „Helló! Szeretek abortuszt végezni a saját rohadt házamban, majd bepácolni az összes csecsemőt, és megenni, mert én rohadtul szeretem a Sátánt!…

Tudod, mi a jobb egy pácolt babánál? Egy rohadt chili paprika... Szép napot!”

Egy másik felvételen egy férfi a csoport webhelyének ideiglenes leállításán szórakozott, amelyre azért volt szükség, mert az abortuszpárti aktivisták túlterhelték a rendszert spammel. A férfi ezeket a szavakat használta: „Helyre kell hoznotok a webhelyeteket, hogy tovább nevezhessük náci pedofilnek Titeket. Ti, gyermekmolesztáló lúzerek! Menjetek ki hazánkból, szarok! Utálod Amerikát, gyűlölöd Jézus Krisztust!… Halj meg! Haljanak a vesztesek! Jobb lett volna, ha anyád elmegy abortuszra!” Egy nő egy másik hangüzenetben azt mondta: reméli, hogy az alkalmazottakat mind elüti egy autó.

A napokban valaki egy másik e-mailt is küldött a szervezetnek: „Bombát küldenek postai úton Portlandből. Vegye úgy, hogy ez az első, és egyetlen figyelmeztetés, amit kapni fog. Élvezze még ki az elkövetkező öt napot.” Három nappal később a Texas Right to Life felhívta a rendőrséget, hogy jelentést tegyenek a fenyegető e-mailről. Abban a pillanatban, hogy a rendőrség megérkezett, egy postai dolgozó egy rejtélyes csomagot dobott le a küszöbön. Az épület azonnali kiürítése után a houstoni rendőrség bevetette a tűzszerészeket. A tétel megvizsgálása után az osztag megállapította, hogy a tartalma nem káros, de az eset kivizsgálása folyamatban van.

Szóval, ez történik, amikor nem úgy történnek a dolgok, ahogy azt a híres, neves, mindent és mindenkit elfogadó és szerető baloldal eltervezte.

Végre egyszer ünnepelhetné Amerika, hogy a legapróbb hazafiakat is sikerült megvédeni világrajövetelük előtt, ehelyett fenyegetések, bombariadók és öngyilkosságra buzdító, elkárhozást kívánó fenyegetések és sértések tömkelege érkezik az életvédő szervezethez.

Szemlézte: Spiesz Bianka

komment
süti beállítások módosítása