2020. október 10. 15:56 - Danube Institute

Így vitáztak az alelnökjelöltek

A koronavírus kérdése állt az alelnökjelölti vita fókuszában. A két felet plexifal választotta el egymástól az est folyamán.

Tovább
komment
2020. október 06. 12:49 - Danube Institute

Ausztrália a koronavírus elleni közös küzdelemre hív

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök az ENSZ 75. – a rendkívüli helyzet miatt virtuálisan zajló – ülésén felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy ha megtalálják a megfelelő oltóanyagot a COVID-19 vírus ellen, a tagállamok morális kötelezettsége lesz az oltóanyag megosztása.

Tovább
komment
2020. október 06. 12:18 - Danube Institute

Kaotikus lett Trump és Biden vitája

Rövid idő alatt kaotikussá vált Trump és Biden közötti első elnökjelölti vita, melyre szeptember 29-én került sor az ohiói Clevelandben. A felek közötti vita sokszor kínos és személyeskedő, olykor sértő megjegyzésekkel terhes hangnemben zajlott.

Tovább
komment
2020. október 06. 10:35 - Danube Institute

A képlet, ami szerint Trumpnak befellegzett

Orbán Tamás, a Danube Institute kutatójának írása Megjósolható lenne az amerikai elnökválasztás? Egy amerikai történelem professzor tévedhetetlennek tűnő rendszert dolgozott ki, amivel évtizedek óta képes sikeresen megjósolni az Egyesült Államok elnökválasztásainak kimenetelét. Az idei előrejelzés…

Tovább
komment
2020. október 05. 14:32 - Danube Institute

Mi lenne az Európai Nemzetek Konföderációja?

„Az Európai Unió és annak ideológiájának, a politikai korrektségnek a védelmezői gyakran úgy tesznek, hogy bármilyen ellenállás az univerzalizmusuk ellen egyenlő egy anakronisztikus visszatéréssel a nacionalizmushoz, extrémizmushoz és a háborúhoz” − írja David Engels a The European Conservative…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása