2024. február 18. 09:00 - Danube Institute

Amerikai szakértő: “Nem elég, ha a konzervatívok csak megnyerik a választásokat.”

A 2024-es Egyesült Államokbeli elnökválasztásról és a republikánusok előtt álló kihívásokról beszélgettek szakértők a Danube Institute kedd esti rendezvényén. Az eseményen Troup Hemenway prezentációval egybekötött előadását nézhették és hallgathatták meg a résztvevők, amelynek középpontjában a Project 2025 néven ismert program, illetve annak fő pillérjei, céljai és működése állt. Ezen kívül arról is szó esett, hogy milyen nehézségek állhatnak egy lehetséges republikánus elnök és az új adminisztráció útjába.

424594807_906146931517377_5051006585760809208_n.jpg

“Nem elég, ha a konzervatívok csak megnyerik a választásokat” - fogalmazott előadásában Troup Hemenway, a Heritage Foundation vezető tanácsadója és a Project 2025 egyik vezetője, aki jelenleg a következő konzervatív kormányzat előkészítésében vesz részt. A szakértő előadásában kifejtette, hogy “egy következő republikánus adminisztráció csak akkor válhat sikeressé, ha komolyan veszi a felkészülési időszakot is.” A felkészüléssel járó kihívásokról és a Project 2025 működéséről Carlos Roa, a Danube Institute vendégkutatója beszélgetett a szakértővel.

A Project 2025 konzervatív szervezetek együttműködésével jött létre, céljuk, hogy együtt biztosítsák egy sikeres adminisztráció munkáját.

A Heritage Foundation több mint 80 partnerszervezettel együttműködve dolgozik azon, hogy minden készen álljon már a kormányzás első napjától kezdve. A projekt négy pillérre épül, amelyek együttesen alkotják a hatékony konzervatív közigazgatás alapjait: politikai terv, személyzet, képzés, illetve egy 180 napos ütemterv segíti majd a szervezet munkáját. “A Project 2025 azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segítse a következő adminisztráció felkészülését, ehhez pedig komoly tervezésre, jól szervezett csapatra és alapos felkészültségre, tudásra van szükség” - fogalmazott Hemenway.

A Project 2025 Hemenway elmondása szerint főképp egy, a Heritage Foundation által kiadott könyvsorozatra, a Mandate for Leadership-re épít, melynek eredeti célja, hogy iránymutatásul szolgáljon a mindenkori adminisztráció méretének és hatókörének csökkentéséhez. A kezdeményezéshez jelenleg a Project 2025 internetes oldalán keresztül lehet csatlakozni, minden tettrekész és hazájáért dolgozni kívánó amerikait várnak, akik számára képzést is biztosít majd a szervezet.

Célkitűzéseik tekintetében mindenképp a megfelelő felkészültség biztosítása a cél, hiszen fontos, hogy a következő adminisztrációt ne érjék meglepetések egy lehetséges választási győzelmet követően.

A projekt sikerességéhez egy 180 napot számláló ütemterv járulhat majd hozzá, amelyet a Project 2025 csapata dolgozott ki, és a lehetséges jövendőbeli republikánus adminisztráció kezdeti 180 napjára nyújthat kézzelfogható iránymutatást.

Írta: Bonyhádi Lili

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon

komment
süti beállítások módosítása