2020. március 29. 23:55 - Danube Institute

Az ausztrál kormány mobilokon keresztül üzenne a lakosságnak

koronavirus1.jpg

A miniszterelnök bejelentése szerint mostantól a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb információkat és utasításokat mindenki egyenesen a telefonjára fogja kapni – tudósított a Sky News Australia.

Ausztrália – a nyugati országokhoz képest – még viszonylag kevés megbetegedést regisztrált, de a fertőzöttek száma így is a négyezerhez közelít és 16-an már bele is haltak a koronavírusba. A kormány már a teljes kijárási tilalom bevezetését fontolgatja, egyelőre viszont betiltott minden két főnél nagyobb köztereken való csoportos találkozást.

Vasárnap Scott Morrison miniszterelnöktől egy másik bejelentés is érkezett, miszerint kormány legfontosabb utasításait a WhatsAppon, egy népszerű üzenetküldő applikáción keresztül fogja közvetíteni. A miniszterelnök felkérte az ország lakóit, hogy minél többen iratkozzanak fel Canberra járványügyi WhatsApp-listájára, hogy a leghamarabb értesülhessenek az akár életmentő tudnivalókról és egészségügyi tanácsokról.

Morrison azt is bejelentette, hogy ez csak egy ideiglenes megoldás, hiszen már készül a kormány csak a járvánnyal foglalkozó különálló applikációja, a Coronavirus App is, amely még közvetlenebbé fogja tenni az állampolgárok és döntéshozók közti kommunikációt.

Szemlézte: Orbán Tamás

komment
süti beállítások módosítása