2020. december 24. 07:01 - Danube Institute

Több száz ír rekedt a londoni reptéren a lezárás után

irek_1.jpg

Tumultus alakult ki a London-Heathrow repülőtéren, ahogy egyre több ország, köztük Írország is úgy határozott, hogy nem enged területére utasszállító repülőgépek érkezését Egyesült Királyságból. Az ír kormány 48 órás beutazási tilalmat jelentett be, amely a karácsony előtti napokat, december 21-et és 22-t érinti.

Miután vasárnap túlfoglaltak egy Dublinba induló repülőjáratot, több száz ír rekedt a londoni repülőtéren és próbált kétségbeesetten új járatot találni, hogy még a lezárások előtt biztonságban érhessenek haza. Végül sikerült sürgősen beiktatni egy extra járatot az ír kormány közreműködésével, amely épp hogy éjfélre visszajuttatta Dublinba mind a 300 ember. Számos ír azonban aki visszautazott volna karácsonyra otthonába Londonba rekedt a döntés következtében.

Az európai országok sora Boris Johnson váratlan bejelentése után döntött a beutazási tilalomról. Johnson ugyanis kiemelte, hogy Anglia délkeleti részén és Londonban levő mutálódott koronavírus akár 70 százalékkal fertőzőbb lehet az eddiginél, és ismét szükségessé vált, hogy szigorú járványügyi intézkedéseket hozzanak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) beszámolt arról, hogy már szeptemberben azonosították a mutációt Anglia területén, és a helyzet súlyossága miatt felszólították az összes európai országot, hogy szigorítsanak a járvány elleni intézkedéseiken.

Szemlézte: Morvay Sáron

komment
süti beállítások módosítása