2020. október 28. 15:11 - Danube Institute

Újabb kínos anyag került elő Biden fiáról

biden_3.jpg

Trump elnök és a republikánusok már évekkel ezelőtt előhozakodtak azzal a váddal, hogy Joe Biden alelnöki pozíciójában összeférhetetlen módon segítette fia meggazdagodását. Joe Biden fia, Hunter különböző posztszovjet, erősen oligarcha-alapú államok cégeiben jutott jövedelmező állásokhoz és üzletekhez, éppen abban az időszakban, amikor édesapja Obama alelnöke volt.

A legismertebb ilyen eset Hunternek az ukrán Burisma nevű energiavállalatnál betöltött igazgatótanácsi posztja, amelyért állítólag mintegy 50 ezer dollárt kapott havonta. Amikor pedig az akkori ukrán főügyész vizsgálatot indított a Burisma ellen, Biden megfenyegette az ukrán kormányt, hogy ha nem mozdítják el hivatalából említett főügyészt, nem kapják meg a nekik ígért 1 milliárd dolláros amerikai hitelt.

A Bidenek akkor kerültek ismét a figyelem közzéppontjába, mikor a New York Post nevű konzervatív lap megszerezte Hunter Biden óvatlanul elhagyott laptopjának merevlemezét, amelyen többek között megtalálták Hunter kínai és ukrán cégekkel folytatott zavaros üzletelését dokumentáló, korrupciót sejtető emaileket, továbbá voltak a lemezen (állítólag) kiskorú lányokat, köztük Hunter Biden rokonait hiányos öltözetben ábrázoló fotók is.

A Biden kampánycsapat és a mainstream liberális sajtó orosz dezinformációt, félrevezetést, hazugságot emleget, és kicsinyíteni próbálja az ügy jelentőségét. Az ún. Big Tech, közte a YouTube, a Facebook és a Twitter mindent megtesznek, hogy a New York Post cikksorozata ne jusson el az olvasóhoz – többször megoszthatatlanná tették a posztjaikat, letiltottak tartalmakat, megakadályozták, hogy a keresésekben feljöhessen a Biden-ügy, és így tovább.

Most a jobboldali irányultságú, a Breitbart volt szerkesztője, brit-amerikai konzervatív publicista Raheem Kassam által főszerkesztett The National Pulse nevű oknyomozó portál hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, melyen Hunter Biden arról panaszodik, üzlettársa, „Eric” jóvoltából igen nagy bajban van, mivel már a New York Times is érdeklődik apjánál, Joe Bidennél, a Patrick Hóhoz, az időközben eltűnt „volt kínai kémfőnök”, korábbi hong kongi belügyminiszterhez fűződő viszonyáról. Hunter elmondja a felvételen, hogy Eric együtt alapította a közös cégüket Hóval, majd részletezi, milyen tehetős a kínai üzletember, és töbsször elismétli, mennyire kínos, hogy az apját faggatják az ő viselt dolgairól. Az is elhangzik a felvételen, hogy egy másik volt üzlettársa, és jó barátja, Devon Archer is inkriminálta, mivel őt és az apját, Joe Bident is tanúként nevezte meg egy „büntetőügyben”, és azóta folyamatosan hívogatja őt New York déli kerületének államügyésze.

A szövevényes ügy nem minden részlete világos, de az ilyen hangfelvételek, és más kompromittáló bizonyítékok, amelyeket a National Pulse és a New York Post tálalt, egyértelműen arra mutatnak, hogy Hunter Bidennek bőven van takargatnivalója. A nagy kérdés, hogy ez mennyiben befolyása majd az elnökválasztás kimenetelét.

Tóth-Bíró Zsófia

komment
süti beállítások módosítása