2019. március 19. 19:01 - Danube Institute

Hogyan foglalkozott Trump az új-zélandi támadással?

ujzeland1_3.jpg

Donald Trump sosem volt a helyzet magaslatán, amikor fehérek által elkövetett mészárlásokat kellett elítélnie, és ez az új-zélandi terrortámadással kapcsolatban is megállapítható – számol be a New Zealand Herald.

A Christrchurch-ben történtek után, ahol ötven ember vesztette életét, miután egy muszlimgyűlölő gépfegyverrel rontott be egy imádkozókkal teli mecsetbe és kezdett el lövöldözni, Donald Trump amerikai elnök megosztotta a Breitbart egyik cikkét Twitter-fiókjáról. A lapot a New Zealand Herald szerzője uszítónak nevezi. Trump elnök röviddel a megosztás után letörölte a tweetet.

Trump elnöknek a szerző szerint mindig is nehezére esett a fehérek által véghez vitt erőszakos cselekedetek elítélése. Most is annyit nyilatkozott, hogy „nem gondolom, hogy ez egy trend lenne, csupán egy rendkívül kis számú embercsoportról beszélhetünk, akiknek segítségre van szükségük”.

Mindezzel ellentétben, amikor egy muszlim által elkövetett merényletről volt szó, nem tett különbséget a szélsőséges nézeteket vallók és a muszlim többség nézetei között.

Az elkövető a mészárlást élőben közvetítette Facebook-oldalán, amely miatt a Facebook rendkívüli nyomás alatt van, hiszen nem ez az első eset, amikor terroristák, illetve más ámokfutók megosztották az öldöklést a közösségi média ezen platformján.

Végül Trump elítélte a támadást és sajnálatát fejezte ki az ausztrál nép felé.

Szemlézte: Artner Gábor Péter

komment
süti beállítások módosítása