2016. augusztus 16. 14:49 - Danube Institute

Danube Institute Internship Programme 2016 autumn

The Danube Institute is inviting applications for its 4-month internship programme starting in the second half of September 2016. The programme gives a chance to deepen the interns’ understanding of international events and trends, and develop their critical/editorial thinking. The activities…

Tovább
komment
2016. augusztus 15. 10:53 - Danube Institute

Elárulja a tömegeket a globális elit

A jólét elidegenít, a hatalom eltávolít a köznéptől. Az elitek maguk mögött hagyják a nemzeti érzést és az ezzel járó felelősséget. Valami nagy dolog történik a világban a vezetők és a vezetettek közötti szakítással. Ez a korunk egyik legfontosabb jellemzője. A globális elit felelőtlenségéről közölt…

Tovább
komment
2016. augusztus 09. 08:01 - Danube Institute

Hillary Clinton? Soha!

„Hillary Clinton a régi politikát jelképezi akkor, amikor az ország kétségbeesetten keres valami friss, régi törésvonalakat felszámoló, új koalíciókat alkotó erőt, ami segíthet a küszködő Amerikán.” Kemény kritikával illeti a National Interest szerzője Hillary Clintont.

Tovább
komment
2016. augusztus 05. 08:01 - Danube Institute

Ezért hanyatlik az amerikai politika

Hanyatlik az amerikai politika, de ami történik, egy általános amerikai hanyatlás terméke. Nem meglepő tehát, hogy Hillary Clinton és Donald Trump színvonala is elmarad a korábbi korszakok amerikai elnökjelöltjeitől − írja Andrew J. Bacevich a The American Conservative oldalán.

Tovább
komment
2016. augusztus 02. 10:37 - Danube Institute

Miről beszél Ferenc pápa?

Nem érti Ferenc pápa iszlámmal és terrorizmussal kapcsolatos kijelentéseit Rod Dreher, az American Conservative szerzője. Azt sem tudja megérteni, miért beszél úgy, mint egy vulgármarxista, aki szerint csak az osztályharc és a gazdasági küzdelem hajtja a világot.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása