2024. március 22. 07:00 - Danube Institute

Felszólaltak a francia szenátorok a kiskorúak nemváltoztatása ellen

A Les Républicains (LR) párthoz tartozó szenátorok a gyakorlatot „az orvostudomány történetének egyik legnagyobb etikai botrányának” nevezték. A közép-jobboldali párt keményebben akar fellépni a transz-identitással szemben.

Tovább
komment
2024. március 21. 07:00 - Danube Institute

Emmanuel Macron tűzszünetet kért az oroszoktól az olimpia idejére

A harcok felfüggesztését kérte a 2024-es párizsi olimpia idejére Emmanuel Macron francia elnök Oroszországtól. Moszkva álláspontja szerint figyelembe veszik az ajánlatot, de Oroszország érdeke minden esetben elsőbbséget kap majd.

Tovább
komment
2024. március 20. 07:00 - Danube Institute

EU-kisokos: a jobboldali fordulatról

Alig három hónap múlva, 2024 júniusában ismét Európai Parlamenti választások következnek, ezúttal egy várható jobboldali fordulattal fűszerezve. Miként alakulhatnak át a jelenlegi pártcsaládok? Mit hozhat egy esetleges jobboldali fordulat? Miben kaphat szerepet Magyarország?

Tovább
komment
2024. március 19. 08:31 - Danube Institute

25 éve tagja Magyarország a történelem legerősebb szövetségének

1999-ben Magyarország belépett az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe, vagyis a NATO-ba. Ezzel Hazánk a világ legerősebb katonai szövetségének a tagjává vált. Azonban nemcsak biztonsági garanciákat nyertünk a tagsággal, hanem kötelezettségeket is, amelyeket az elmúlt évtizedben egyre komolyabban…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása