2024. augusztus 31. 09:00 - Danube Institute

Késeléses támadás Németországban: az AfD változtatásra szólítja fel az embereket

A solingeni késes terrortámadás után nem először, s talán nem utoljára vetődött fel a kérdés, hogy vajon a kormányzó koalíció eleget tesz-e Németország biztonságáért? Az emberek egy része már fél kilépni az utcára, de vajon a vezetés leváltása erre megoldást jelentene?

shutterstock_1804973236.jpg

Az Alternatíva Németországért (AfD) nemcsak a kormányon lévő koalíciót támadja, hanem a legnagyobb népszerűségnek örvendő jobbközép CDU/CSU-t, valamint a szélsőbaloldali Sahra Wagenknecht Szövetséget is. Björn Höcke, aki Türingiában (német tartomány) vezeti a közelgő választásokról készített népszerűségi felmérést, felszólította az embereket, hogy “szavazzanak a változásért”.

afd_th.png

Adatok forrása: Dawum

Az X oldalon Höcke közzétett egy bejegyzést is, amelyben nemcsak a türingiai lakosokhoz, de egész Németországhoz szól: “Tényleg hozzá akartok szokni ezekhez a körülményekhez? Szabadítsátok fel magatokat. Vessetek végre véget a kényszerű multikulti téves útjának!”.

Nem először fordult elő Németországban késeléses támadás, és amennyiben a jövőben nem szigorítanak a németek a biztonságon és az óvintézkedéseken, nem is utoljára volt ilyennel dolguk. Sajnos

a multikulturalizmus, illetve a migráció egyaránt negatív hatással volt az ottani életre, a mindennapi békére és nyugalomra.

Azt már 10 évvel ezelőtt is lehetett látni, hogy a tömeges illegális bevándorlásnak nem lesznek jótékony következményei. Mostanra pedig már a német lakosság többségének is elege lett a folytonos veszélyérzetből.

Hogy az AfD hatalomra jutása enyhíthetné, vagy sem a helyzetet, azt nehéz megmondani. Mindenestre ők hiszik, hogy változás csak velük mehet végbe.

Egy azonban biztos: ez, ami most zajlik Németországban tarthatatlan és nemcsak a mostani, de a jövő generációjára is veszélyes. Az, hogy a helyi lakosság biztonsága nem garantált, csak folyamatosan növeli a félelemérzetet. Sőt, többen úgy döntenek, hogy máshol élik le az életüket, máshol fogják gyermekeiket felnevelni, ott, ahol kisebb az esélye annak, hogy bárki kárt tehet bennük.

A migráció, a bevándorlók betelepítése nem megoldás a tömeges elvándorlásra. Nem mindenkit lehet pótolni, különösen nem azokat, akik dolgoznak a megélhetésért.

Az AfD azt hiszi, hogy véget vethet a mindennapos bizonytalanságnak, vagy legalább enyhítheti azt. Szükség van a változásra, de nehéz megmondani, hogy csupán a vezetés lecserélése elég-e ehhez. Nehéz megmondani, hogy itt mi lenne a helyes végkimenetel. Csak remélni lehet, hogy a kellő lépéseket megtéve idővel csökkeni fog a támadások száma nem csak Németországban, hanem az egész világon.

Szemlézte: Grizner Vivien

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon

komment
süti beállítások módosítása