2021. október 30. 09:00 - Danube Institute

A legújabb ‘must have’ Hollywoodban: transz gyerek!

Kedves Madonna, mi sem gondoltuk volna, de úgy tűnik, a szeretettel összerakott szivárványcsaládod már nem a showbiznisz legmodernebb csapata. Ha manapság A-listás szülőként szeretnél kitűnni, akkor transz gyerekre van szükséged, akit mutogathatsz a közösségi médiában! - így kezdi a Spectator magazin írója, Julie Burchill a nem mindennapi cikkét.

musthave_nyito.png

Az írás azzal folytatódik, hogy Jamie Lee Curtis elárulta: gyermeke, akinek születésekor a Thomas nevet adták, most már a Ruby névre hallgat. A 62 éves színésznő a People magazinban a kíváncsi rajongóknak úgy nyilatkozott róla, hogy talán a legnehezebb ehhez a váratlan körülményhez való alkalmazkodásban az az, hogy új nevén szólítsák a gyermeküket és a megfelelő személyes névmást használják (he/she). Olyan, mintha egy új nyelvet kellene beszélniük, új terminológiákat és szavakat használva, hiszen eddig egész életében azon a néven szólította őt, amit születésekor adtak neki.

Beismerte, hogy a férjével még néha ők is elrontják, de igyekeznek. A színésznő szavaival élve: ők is emberek. Érdekes módon Curtis 2019-ben még azt mondta, hogy nem hiszi, hogy bárkinek is foglalkoznia kellene azzal, hogy mi a másik ember szexualitása

- hívja fel a figyelmet az ellentmondásra a Spectator szerzője. Curtis az interjúban kijelentette, hogy ezek a napok már elmúltak, és olyan távolinak tűnnek, mint azok az idők, amikor a szégyenlős viktoriánusok még a zongoralábakat is letakarták, nehogy bármiféle kósza szenvedélyt szítson a látvány. Abban az időben még azt mondta, úgy érzi, mintha minden más celebszülő valamiféle társadalmi kötelességének érezné, hogy mint kis specialitás mutogassa a gyermekét.

musthave_belso.png

Charlize Theron életében is érdekesen alakult a kérdés. 2012-ben örökbe fogadott egy Jackson nevű kisfiút, de 2019-ben azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy Jackson most csodával határos módon – átlényegülés volt? - lánnyá változott. Elmondta a Pride Source magazinnak, hogy milyen lelki fájdalmat okozott, hogy ahogy egyre idősebb lett a gyermek - kislány/kisfiú -, az emberek még mindig rossz névmással írtak róla, és még ő maga is gyakran rossz névmással beszélt róla a sajtóban. Ez nagyon megviselte.

A cikk írója szerint ha a magánélet valóban annyira értékes ajándék, amiből a hírességek mindig többre vágynak, talán nem kellene elkezdeni a publikum elé tárni a gyerekeik életét is, hogy megosszák az elvileg nem kívánt figyelmet.

Gwyneth Paltrow a jelenséget, amikor ennek teszik ki a szülők a gyermekeiket, úgy jellemezte, mintha háborút élnének át, ráadásul ez egy ,,rohadtul dehumanizáló dolog”. A teljes kép megismerése érdekében érdemes látni, hogy bár ezt nyilatkozta a színésznő, a gyermekének mégis anyukája Instagram posztja alá kellett kommentelnie a túl sok megosztás miatt, hogy ezt egyszer már megbeszélték, és az ő beleegyezése nélkül nem tehet közzé semmit róla.

Egyszerűen nem tudnak segíteni magukon ezek a showbiznisz anyukák.

- véli Julie Burchill. Szinte elkerülhetetlen volt az is, hogy Cynthia Nixon, a Sex And The Cityből - aki ma politikai aktivista és rájött, hogy leszbikus - felbukkanjon transznemű gyermekével az Instagramon. Egy 2016-os Vanity Fair interjúban pedig például Lothario Warren Beatty dicsérte transznemű fiát, és az alábbi szavakkal illette: ,,Egy forradalmár, egy zseni és az én hősöm.”

A cikk írója szerint régebben egyszerűbbek voltak a tények: két nem létezik, és ha egy bizonyos kor felett teljes szexuális kapcsolatot folytat két különböző nemű, az érintett valószínűleg szaporodik.

Most meg már Dwayne Wade azt mondja, hogy az egyetlen dolga, hogy jobban képezze magát a transz-közösségben, Curtis pedig hálás tanulónak vallja magát a témában. Hollywoodban még régen egy színésznőről azt mondták, hogy egy leopárdot vezetett pórázon a Sunset Boulevard mentén, és mindenkinek felkeltette az érdeklődését. A szerző szerint a

sztárok ilyen tekintetben nem változtak semmit, továbbra is szívesen mutatják be egzotikus házi kedvenceiket. De van abban valami nagyon kellemetlen, ha a háziállatok emberek.

A cikk írója felteszi a kérdést, hogy nem térhetnénk-e vissza a régi szép időkbe, amikor azzal dicsekedtek, hogy kis drágáik ötéves korukra folyékonyan beszélnek mandarinul?

Szemlézte: Spiesz Bianka

komment
süti beállítások módosítása