2021. augusztus 13. 07:00 - Danube Institute

A genderlobbiról érdeklődött az anyuka, 74 ezer dolláros büntetést és pert akasztottak a nyakába

Egy Rhode Islandon élő anyuka ellen indított pert Egyesült Államok legnagyobb tanári szakszervezete, a több mint két és fél millió emberért felelős National Education Assosiation (NEA) mindössze amiatt, mert az anyuka nyilvántartási kérelmet kért arról, hogy mit tanítanak az óvodában 5 éves kislányának.

tanterv_nyito.jpg

Az anyukának, Nicole Solasnak segítséget kellett kérnie egy konzervatív agytröszttől, a Goldwater Institute-tól, hogy lehessen bármi esélye a dollármilliárdos szakszervezettel szemben – számol be az esetről a Daily Wire. Nicole Solas áprilisban írta meg az óvoda igazgatójának az NEA által sérelmezett emailt, melyben

mindössze arra kérdezett rá, hogy az óvodai tanterv politikailag elfogult-e és tartalmazza-e az úgynevezett Critical Race Theory és a gender lobbi célkitűzéseinek oktatását.

Az iskola még válaszra sem méltatta az érdeklődő anyukát, hanem jogi úton fenyegette meg, és kiküldött neki egy 74 ezer dolláros csekket, melyet a Goldwater Institute állt Solasnak.

Ha ez nem lett volna elég, ahogy említettük az NEA pert indított Solas ellen, mely miatt jogi harcot kell vívnia az anyukának mindössze amiatt, mert megkérdezte gyermekének pontos tantervét.

Ez azonban nem az első alkalom volt mikor a NEA bemutatta, hogy a politikai célkitűzéseit fontosabbnak tartja, mint a gyerekek minőségi oktatását. 2019-ben a vezetőség leszavazta azt a javaslatot, amely megerősítette és ismét fő prioritássá tette volna az amerikai iskolákban az oktatás színvonalának emelését.

Az anyukáért harcoló Goldwater Institute beszámolt róla, hogy Solas a túlerő ellenére nem adta fel a harcát és más szülőket is arra buzdít, hogy merjenek érdeklődni arról, mit tanítanak a gyerekeiknek. Solas esete bemutatta, hogy valóban minden oka megvan a szülőknek arra, hogy aggódjanak, ha a NEA ennyire titokban szeretné tartani, milyen tanterv alapján tanítják az oktatási intézményekben a gyerekeket. Az intézet azonban egyelőre nem látja, hogyan tervezi az NEA megnyerni a pert, hiszen a Rhode Island-i törvények nem engedik, hogy azért büntessenek valakit mert nyilvános információkat akart megszerezni. 

Szemlézte: Morvay Sáron

komment
süti beállítások módosítása