2021. augusztus 09. 16:00 - Danube Institute

Az amerikai baloldal hatalmas, 100 millió dolláros Biden melletti kampányt indít

A magukat progresszívnak tituláló csoportok és a Fehér Ház jelenlegi terveit támogató szervezetek koalíciója hatalmas reklámkampányt indít a hónapban, éppen akkor, amikor a képviselők az augusztusi szünetre vonulnak vissza kerületeikbe - írja a Daily Wire hírportál.

 bidenkampany_nyito.jpg

A hírek szerint a Joe Biden amerikai elnök közelmúltbeli napirendi pontjainak népszerűsítésére összpontosító kampány csaknem 100 millió dollárba kerül. Az akció célja, hogy elősegítse és biztosítsa Biden infrastrukturális tervének megvalósítását és népszerűségének fenntartását. A szervezők

a következő hat hétben több mint 1000 esemény és akció megrendezését tervezik.

A tisztviselők szerint a cél nem más, minthogy ez idő alatt a kongresszus tagjai otthon tudják reklámozni a párt elgondolásait televíziós és digitális hirdetésekkel és ezáltal minden figyelmet az általuk fontosnak gondolt területekre koncentráljanak. Mike Gwin, a Fehér Ház szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy az augusztusi szünetet arra fogják használni, hogy az elnök tervét támogassák azzal, hogy hatalmas nyomásgyakorlást fejtenek ki az ország minden szegletében.

Kérdés, hogy a kampánnyal lépést tud-e tartani a törvényhozás is? A napokban ugyanis Joe Manchin mérsékelt demokrata szenátor azt mondta a CNN-nek, hogy nem tudja garantálni, hogy a költségvetési egyeztetésről szóló törvényt el tudják fogadni mindkét házban. Márpedig ez a jogszabály szükséges lenne ahhoz, hogy a többi terv előre haladhasson.

Korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy milyen mértékű összegeket képesek mozgatni a baloldal támogatói és jó eséllyel most élesben is megfigyelhetjük tevékenységüket. A magát progresszívnek valló baloldal ugyanis minden más hangot elnyomva igyekszik majd népszerűsíteni elképzeléseit.

Szemlézte: Spiesz Bianka

komment
süti beállítások módosítása