2021. április 20. 07:00 - Danube Institute

A kereszténységgel próbálják összeegyeztetni az abortuszt az Egyesült Államokban

Szintet lépett Kentucky amerikai állaban az abortusz népszerűsítése: a magát kereszténynek valló szervezet, a Kentucky Religious Coalition for Reproductive Choice (KRCRC) a következő hónapokban plakátjain terjeszti üzenetét, amely szerint az abortusz és a keresztény hit összeegyeztethető.

abortusz_nyito.png

A plakátokon imádkozó emberek mellett olvashatóak a következő hajmeresztő állítások: „A jó embereknek abortálják magzatjaikat. Isten ismer és szeret téged.” vagy „Az abortusz személyes döntés közted és Isten között” – számol be az esetről az életpárti szervezet, a Live Action újságírója Anne Marie Williams.

Annak ellenére, hogy a KRCRC keresztény szervezetnek nevezi magát, honlapjukon egyetlen bibliai idézettel sem tudták alátámasztani, hogy szerintük az abortusz és a kereszténység miért összeegyeztethető.

Nem meglepő, hogy nem találtak a Bibliából idézetet arról, hogy az abortusz jó dolog, ugyanis a Szentírás különálló személyként és a fogantatás pillanatától életként tekint az anyaméhben fejlődő babára. Ebből fakadóan az abortusz a magzati élet kioltásának, vagyis gyilkosságnak számít. Az emberölés pedig egyértelműen összeegyeztethetetlen a kereszténységgel.

A plakátok emellett rendkívül hasonló üzenetet hordoznak a Sátánista Templom nevű csoport által Texasban és Floridában kirakott plakátokon olvasható kijelentésekkel, miszerint az abortusz életeket ment és a sátánista vallási rituálék egy fontos eleme.

A Sátánista Templom már többször is megpróbálta megdönteni az abortuszt korlátozó törvényeket mondván, hogy szembe megy „vallásszabadságukkal” – próbálkozásaik azonban sikertelennek bizonyultak. Az óriásplakátjuk emellett olyan súlyosan téves és félrevezető állításokat tartalmaz, mint hogy „az abortusz biztonságosabb, mint a szülés” és „a terhesség a hatodik halálozási ok a 20 és 34 közötti nők körében”. A gyomorforgató esetről szintén a Live Action számolt be egy korábbi cikkében. Dr. Michael New azonban orvosi kutatásokkal alátámasztva bizonyította, hogy az abortusz sokkal veszélyesebb a nők számára, mint a terhesség. 

A KRCRC plakátjain természetesen számos életpárti keresztény vezető felháborodott. Kentucky egyik baptista szervezetének vezetője, Dr. Todd Gray a következőket nyilatkozta a plakátok üzenetével kapcsolatban:

Megértjük, hogy mindenkit megillet a szólásszabadság, de a plakátokat szívszorítónak és súlyosan félrevezetőnek találjuk. Szívszorító mivel az élet kiontására buzdítja a nőket és félrevezető mivel megpróbálja Istent és ezt az emberi jogi kegyetlenséget összeegyeztetni.

Hozzátette: az abortusz lecsökkenti az emberi élet értékét és szívtépő fájdalmat, bűntudatot és bánatot hagy maga után.

Az abortusz propagandája az utóbbi időben radikálisabb irányt vett: terhességmegszakítást egyre inkább pozitív eseményként akarják beállítani és arra bátorítják a nőket, hogy minél többen végezzenek abortuszt és hirdessék „élményüket”. Az abszurd propaganda élén a A Shout Your Abortion (Hirdesd az Abortuszoddal) nevű mozgalom áll, melynek módszereiről blogunkon egy korábbi cikkünkben olvashattak. 

Egyébként 2022 novemberében Kentucky államában szavaznak egy életpárti alkotmánymódosításról, mely így szól: „Az emberi élet védelmének érdekében az Alkotmányban nem szerepelhet olyan rendeletet, amely támogatja az abortuszt vagy elvárja annak finanszírozását.”

Szemlézte: Morvay Sáron

komment
süti beállítások módosítása