2019. december 04. 00:10 - Danube Institute

Továbbra is tisztázatlan Joe Biden egészségi állapota

biden.jpg

A korábbi alelnök, aki jelenleg az egyik legesélyesebb a demokrata elnökjelöltség megszerzésére, egy interjúban képtelen volt megválaszolni az egészségére vonatkozó kérdéseket – írja Ryan Saavedra a Daily Wire-ben.

Az interjú során Biden ahelyett, hogy tisztázta volna egészségi állapotát, arra hivatkozott, hogy egészségesebb, mint a versenybe frissen beugró Michael Bloomberg. Don Lemon, a CNN tudósítója kiemelte, többek között Bloomberg is azért lépett be a versenybe, mert úgy gondolja, hogy Biden nincs kellő szellemi és fizikai állapotban az elnöki pozíció megszerzéséhez. „Azt mondja, hogy kételyei vannak afelől, hogy elejétől a végéig meg tudja csinálni… erre mit mond?” – kérdezte a CNN munkatársa. „Csak figyeljetek” – válaszolta a 77 éves Biden.

Saját egészségéről inkább arra terelte a beszélgetést, hogy Trump a legkorruptabb elnök, aki eddig hatalmon volt, ezt pedig bárki, aki jártas a politikában belátja, így „ha valakinek van egy milliárd dollárja”, úgy gondolhatja, hogy simán megszerezheti az elnökséget 2020-ban.

Biden elismerte, hogy jogos a jelöltek fizikai és mentális állapotának vizsgálata, ugyanakkor továbbra is csak annyit fűz sajátjához, hogy „csak figyeljetek”. Lemon arra is felhívta a figyelmét, hogy Detroitban a második elnökjelölti vita során többször is hebegett és dadogott. Ez egyébként Biden gyermekkorától fogva problémát okozott neki, ugyanakkor úgy reagált, ezt az állapotát már a háta mögött hagyta. Lemon felvetése mögött az a The
Atlanticben megjelent cikk áll, amely szerint Biden mentális botlásai Biden dadogása miatt történnek, mivel ez egész életében problémák forrása volt. Ezt az elnökjelölt visszautasította.

Azt azonban elismerte, hogy a viták hossza megterheli, ugyanakkor teljesítményének romlását nem kimerültséggel magyarázza, hanem azzal, hogy tudatosan tartózkodik az ellentámadásoktól. Elmondása szerint az a fontos, hogy a jelöltek listája szűküljön, amelyhez ezek szerint ezt a módszert tartja leghatékonyabbnak.

Szemlézte: Fellegi Benjámin

komment
süti beállítások módosítása