2023. augusztus 09. 07:00 - Danube Institute

Erős kezdéssel rajtolt Tucker Carlson Twitterre költözött műsora

Twitteren tett bejelentése után egy hónapot kellett várni arra, hogy Tucker Carlson amerikai műsorvezető előálljon új köntösbe bújtatott műsorával, erőfeszítéseit pedig eddig siker koronázza. Új online sorozata, a Tucker on Twitter első epizódja egy bő hét leforgása alatt elérte a 100 milliós megtekintésszámot, ezzel túlszárnyalva a Fox News hírcsatornán általa elért nézők számát. A nagy kérdés, hogy lehetséges-e kizárólag a Twitter felületét használva, rendszeres tartalmat szolgáltató, hosszú távon is sikeres műsort építeni.

shutterstock_2317387145.jpg

Az eddigi tanulságok alapján a modell hosszú távon is működhet. Természetesen az első adást övező érdeklődés mértéke csökkent a későbbi epizódokkal, de az azt követő, azóta közreadott 10 résznek is sikerült stabilan tízmilliós nagyságrendekben számolható megtekintésszámot produkálnia. Az általában 10 és 20 perc hosszúság közé eső videók mellett hosszabb porték is részét képezik a csatorna tartalmának.

carlson_diagr.png

A sorozat tizedik epizódjaként 150 perc terjedelmű interjú készült Andrew Tate megosztó médiaszemélyiséggel, amely ismét megközelítette a 100 milliós megtekintésszámot. Mindez jelzi, hogy nem pusztán a napi politikai ügyek kapcsán kínált velős világmagyarázatok okán van igény a követők felől Carlson munkásságára, hanem

a mélyebb tartalomra is kifejezetten vevő a Fox News egykori sztárjának közönsége.

 

Az erős közéleti fókusz továbbra is megmaradni látszik Carlson munkásságában. Russel Brand színész podcastjében elmondta, hogy a Twittert továbbra is a legjobb platformnak tartja arra, hogy az emberek szabadon elmondhassák a véleményüket. Ezután rövidesen Trump elnökre terelődött a beszélgetés, akivel kapcsolatban kifejtette:

Megdöbbentettek a külpolitikai nézetei. Trump az egyetlen olyan személy a Republikánus Pártban, aki tényleg azt mondja, hogy várjunk csak, miért folytatunk egy vég nélküli háborút Ukrajnában?

Függetlenül attól, hogy Trump elnyeri-e a jelöltséget, vagy megválasztják-e elnöknek, vagy, hogy jó elnök lenne-e csak annyit tudok mondani, hogy nagyon hálás vagyok, hogy ilyen álláspontot képvisel. Neki van igaza és Washingtonban mindenki téved, mindenki. Trumpnak igaza van ebben a kérdésben, és ez egy nagy kérdés. Ez a háború átformálja a világot. Átalakítja a világ gazdaságát.”

Hogy az előválasztási kampány közeledtével milyen irányba tereli Carlson a közönségét továbbra is nyitott kérdés,

annyi azonban bizonyos, hogy munkáját a Facebook platformjával szemben befolyásmentesen végezheti a Twitteren és csak az előállított tartalom minősége fogja meghatározni, hogy hány néző tart ki továbbra is mellette.

Szemlézte: Horváth Dániel

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon

komment
süti beállítások módosítása