2019. október 16. 12:14 - Danube Institute

Bernie Sanders szívműtéte ellenére is elment a demokraták vitájára

sanders_demokrata.jpg

Bernie Sanders friss szívműtéte ellenére is elment a Demokrata Párt október 15-ei tervezett fő vitájára.

Sanders szenátor kampánystábja erősítette meg a tényt, hogy a szenátor részt fog venni az Ohióban megrendezett elnökjelölti vitafórumon, tizenegy másik demokratával egyetemben.

Az idős szenátoron szívműtétet hajtottak végre, melynek során egy eltömődött artériát tettek szabaddá. A műtét sikeresen zajlott, két értágító apparátust sikerült elhelyezni az elzárt koronaérben.

Sanders egy Twitter-posztban köszönte meg rajongótáborának a mihamarabbi felépülést kívánó üzeneteket. „Köszönöm szépen a jókívánságokat. Jól érzem magamnak. Szerencsés vagyok, mert jó egészségbiztosítást mondhatok magaménak, és nagyszerű nővérek és orvosok segítik a gyógyulásom. Sosem tudhatjuk, mikor lesz szükségünk sürgős orvosi ellátásra. És egyikünk sem lenne szabad anyagi csődtől rettegni, amikor egyszer szükségünk lesz rá. Általános egészségbiztosítást Mindenkinek!” – írta a szenátor.

Az általános egészségbiztosítás Sanders talán egyik legismertebb kampánypontja. A 78 éves Sanders az egyik legöregebb tagja a demokraták elnökjelöltségért versengő csapatának, a 74 éves Joe Biden és a 70 éves Elizabeth Warren mellett.

A korábbi elnök, Jimmy Carter, aki nem mellesleg egyben a leghosszabb életű is, nemrégiben egy életkorhatár bevezetését javasolta az elnökjelöltek számára. „Ha 80 éves lennék, tehát 15 évvel fiatalabb, még akkor sem hiszem, hogy el tudnám látni azokat a feladatokat, amelyekkel elnökségem idején meg kellett küzdenem” – nyilatkozta Carter még szeptember tizenötödikén, egy atlantai konferencián.

Szemlézte: Faragó Bence

 

komment
süti beállítások módosítása