2019. július 17. 08:01 - Danube Institute

Így szervezkedtek Kavanaugh megválasztása ellen

kavanaugh1.jpeg

Könyv született arról, hogyan szervezkedtek az amerikai baloldalon Donald Trump főbírójelöltje ellen - már akkor, amikor a személy nem is volt még kiválasztva.

A National Review recenzióban mutatja be azt az új könyvet, ami Brett Kavanaugh főbírójelölt megválasztása körüli vitákat járja körbe.

A Justice on Trial című könyv számba veszi, hogyan szervezkedtek az amerikai baloldalon csoportok, mozgalmak és lobbiérdekek attól a pillanattól, hogy Anthony Kennedy addigi főbíró bejelentette a visszavonulását, és eljött Donald Trump főbírójelölésének az ideje.

A szervezkedés már akkor elindult, amikor még nem is volt tudható, kit akar majd Trump jelölni. A szerzők bemutatják, milyen nagyszabású és jól finanszírozott akcióról volt szó, aminek a célja az volt, hogy megsemmisítsen bárkit, akit Trump jelölne. A könyv beszámol arról: a szervezett tüntetők üres táblákat is kaptak, hogy majd utólag ráírják, ki ellen is kell tüntetni.

A szerzők szerint a mainstream média ez esetben eljutott odáig, hogy meg sem próbálták az objektivitás látszatát kelteni: rögtön ellenezni kezdték Trump jelöltjét.

Az akció része volt a Trump elleni, megválasztása óta tartó hisztériának, ahogy fontos volt az is, hogy a Legfelsőbb Bíróság egyre fontosabb szerepet tölt be az amerikai politika formálásában.

Kavanaugh ellen a Demokrata Párt is rögtön felsorakozott: az első pillanatban szinte minden érintett demokrata politikus kijelentette, hogy Kavanaugh ellen fog szavazni.

Ugyanakkor a konzervatív oldal is tanult a régi esetekből és elkezdte szervezni saját magát, kiállva és védve Kavanaugh-t.

Mint ismeretes, Kavanaugh ellen nem lettek végül bizonyítva a vádak, s elfoglalta a helyét a legfelsőbb bírók között.

A Kavanaugh-sztori ugyanakkor a trumpi Amerika időszakának egyik legjellemzőbb története marad az emlékezetben.

komment
süti beállítások módosítása