Egy különc szekta működésére derült fény Ausztráliában

2019. február 18. - Danube Institute

benhayon.jpg

Egy eddig kevéssé ismert vallási szektáról van szó, amelyet egy Új-Dél-Wales államból származó egykori teniszedző, Serge Benhayon alapított 1999-ben.

Tovább

Egymást marja Franciaország és Olaszország

macron_salvini.jpg

A fagyos diplomáciai kapcsolatok hallatán valószínűleg nem az Európai Unió jut eszünkbe először. És mégis, a „fagyos” kifejezés jellemzi legjobban a Franciaország és Olaszország között jelenleg fennálló viszonyokat. Sőt, ez a szó talán enyhe is a helyzet leírására – fogalmaz Daniel R. DePetris a The Spectator magazinban megjelent véleménycikkében.

Tovább

Unalmas thrillernek kezd tűnni a Brexit

brexit_5_1.jpg

A kezdetben politikai forradalomnak induló Brexit mára nem más, mint egy ellaposodott kényszerfolyamat, amelyben a politikai vezetés egyáltalán nem szeretne részt venni. „Pár héttel az Egyesült Királyság kilépése előtt az Európai Unióból a brit belpolitikai helyzet leginkább egy unalmas thrillerre emlékeztet” – írja a Guardian.

Tovább

Mi várható a második amerikai–észak-koreai találkozótól?

kim_dzsongun_2.jpg

„Hogy én mit várok a találkozótól? Azt, hogy Donald Trump fogja Amerika régi Észak-Koreával kapcsolatos forgatókönyvét, és az egész világ szeme láttára égeti el.” Harry J. Kazianis, a National Interest főszerkesztője és Korea Tanulmányok Központjának új igazgatója fejti ki véleményét, mi várható a közelgő csúcstalálkozótól.

Tovább

A kanadai középosztályt sújtja Trudeau adópolitikája

trudeau11_1.jpg

„Justin Trudeau ismét heves indulatokat váltott ki a konzervatív parlamenti képviselőkből és a kanadai állampolgárokból egyaránt, amikor kijelentette, hogy az alacsony jövedelemmel rendelkező kanadaiak nem fizetnek adót” – írja a Toronto Sun.

Tovább

Donald Trump széles körű támogatottságra törekszik

donald_trump_11_1.jpg

Az évértékelő beszéde során Donald Trump a közelgő választásokat szem előtt tartva próbálta megerősíteni a róla kialakított képet. Gil Barndollar Közel-Kelet szakértő és Curt Mills külpolitikai újságíró közös cikke a National Interest hasábjain az elmúlt napok politikai fordulatait veszik lajstromba.

Tovább

Trudeau miatt fog erőre kapni a populizmus Kanadában

trudeau_5.jpg

Kanada többé nem élvez védelmet a populista politikai irányvonal elől, és ezt nem másnak, mint a liberális Justin Trudeau-nak köszönheti. Benjamin L. Woodfinden, a montreal-i McGill Egyetem politológus hallgatója szerint a 2016-os amerikai elnök választás után lavinaként meginduló populista nézetekre Kanada kezdetben immunisnak mutatkozott, azonban a Trudeau által képviselt progresszív liberális irányvonal lehet a populizmus katalizátora az országban.

Tovább

Ne kapjon szabad kezet Trump a kereskedelem terén

vamhaboru.jpg

Daniel Griswold, a George Mason Egyetem Mercatus központjának kutatója szerint az amerikaiaknak árt az egyre eszkalálódó kereskedelmi háború. Griswold szakterülete a kereskedelem és a bevándorlás, és kutatásában az országok által kölcsönösen kivetett vámok ellen érvel.

Tovább

Amerikai elnökválasztás: jön a milliárdosok harca?

schultz.jpg

Egyre nő annak az esélye, hogy demokrata párti jelölt nyerhet Donald Trumppal szemben a 2020-as amerikai elnökválasztáson. Ha Trump népszerűségi mutatója 46% alatt marad, a demokraták szerint jó eséllyel nyerhetnek a jelenlegi elnökkel szemben – írja John Fund a National Review hasábjain.

Tovább

Mik lesznek a szíriai kivonulás következményei?

sziria_kivonulas.jpg

James Mattis amerikai védelmi miniszter jól tette, hogy benyújtotta lemondását, Donald Trumppal ugyanis nehéz boldogulni. Az amerikai elnök alaposan elszúrta a dolgokat a döntéssel, hogy kivonja az amerikai csapatokat Északkelet-Szíriából. Ha mást nem is, legalább annyit meg kellene tennie, hogy támogatja a térségbeli politikai vákuum betöltését nemzetközi vagy ENSZ-csapatokkal – írja Gary Anderson a The Washington Postban megjelent véleménycikkében.

Tovább

Útmutató brexit-pártiaknak

brexit.jpg

Egy elhivatott brexit-párti brit számára az lenne a legegyszerűbb és legcélravezetőbb, ha a karácsonyi asztal körül zajló brexit-ellenes családi viták során csak bólogatna minden hajmeresztő felvetésre. Csakhogy ez sokszor nem megy ilyen egyszerűen – írja Lloyd Evans a The Spectatorben megjelent véleménycikkében.

Tovább

Elhúzódni látszik az amerikai kormányzat leállása

donald_trump_5.jpg

Előreláthatóan a karácsonyi ünnepek végéig kitarthat az amerikai kormányzat részleges leállása, miután a felek között húzódó markáns törésvonal áthidalása egyelőre nincs kilátásban – adta hírül a BBC News.

Tovább

A gazdasági adatokról vitáznak Kanadában

ottawa.jpg

A fiskális politikáról folytatott értelmes vita helyett filter bubble jut Kanadának is. Kevin Carmichael, a Financial Post egyik vezető munkatársa szerint szégyen, hogy mind a pénzügyminiszter, mind a kritikus ellenzék hajlandó volt feláldozni hitelességét, hogy olcsó politikai érvekkel támogatást nyerjen.

Tovább

Nemek közötti egyenlőség Kanadában – az alkoholizmusban is

kanada11_1.jpg

A nemek közötti egyenlőségért folyó küzdelem még közel sem ért véget, de legalább a nők egy dologban beérik a férfiakat – az alkoholizmusban. A női egyenjogúsághoz vezető utat azonban nem az üres borosüvegeknek kéne szegélyezniük – írja Kristen Pyszczyk a CBC Canada hírportálon.

Tovább