2021. február 21. 16:00 - Danube Institute

Saját kereszténydemokrata szövetségesei támadják a bukott holland kormányfőt

A Politico európai kiadásának hasábjain értekezik Tom-Jan Meeus vendégszerző a következő holland választásokról és a kereszténydemokraták egyik erős emberéről, Pieter Omtzigt-ről.

Tovább
komment
2021. február 20. 08:00 - Danube Institute

Reformra szorul az ember és a jogrendszer közötti viszony

„A bioetika törvényei és az emberi lény” címmel hallhattunk interjút a Law&Liberty oldalán Carter Sneaddal, a „What It Means to Be Human: The Case for the Body in Public Bioethics” című sikerkönyv szerzőjével, aki amellett, hogy a Notre Dame Egyetemen a Nicola Center for Ethics and Culture…

Tovább
komment
2021. február 19. 16:00 - Danube Institute

Veszélyes trend terjed az amerikai progresszív körökben

A The Federalist publicistájának, David Marcusnak láthatóan elege lett a szómágiából, és dühös cikkben írta le, mi is az úgynevezett „whataboutism" vád, amellyel a konzervatív, de Trump-ellenes értelmiségiek illetik azokat, akik meg merik jegyezni az ordító ellentmondást a Kapitólium ostroma és a…

Tovább
komment
2021. február 18. 16:00 - Danube Institute

Az amerikai hadsereg reformját sürgetik a kínai fenyegetések miatt

Bryan Clark és Dan Patt a Defense One hasábjain értekezik az amerikai haderő és a Pentagon hiányosságairól. Arra figyelmeztetnek, hogy ha hamarosan nem történik változás, akkor Kína komoly katonai előnyre tehet szert az Egyesült Államokkal szemben.

Tovább
komment
2021. február 17. 16:00 - Danube Institute

A Biden-adminisztráció nem harcol a női sportolók egyenlőségéért

Alig néhány órával beiktatása után az Egyesült Államok új elnöke, Joe Biden „A nemi identitás vagy szexuális orientáció alapján történő megkülönböztetés megelőzése és leküzdése” című rendeletével kifejezte, hogy az LMBTQ-lobbi élére fog állni elnöksége alatt.

Tovább
komment
2021. február 17. 07:00 - Danube Institute

Greta Thunberg és a „globális összeesküvés”

Az indiai miniszterelnök az egész világot meglepte, amikor minden kertelés nélkül egy India elleni „globális összeesküvésre” hívta fel a figyelmet, amiben még az ország olyan alapvető identitás-pillérei is támadás áldozatául estek, mint a tea vagy a jóga. Az összeesküvést annak egyik résztvevője,…

Tovább
komment
2021. február 15. 16:00 - Danube Institute

Egészen szürreális indokkal vált meg egyik leghűségesebb újságírójától a New York Times

Donald McNeil Jr. csaknem fél évszázadon át dolgozott tudósítóként a világhírű napilapnál, most azonban kénytelen felhagyni munkájával, miután egy 2019-es incidens kapcsán rasszista megnyilvánulással vádolták meg – derül ki a National Review beszámolójából.

Tovább
komment
2021. február 15. 07:00 - Danube Institute

Az óriáspanda tovább szorítja ölelését a nagy techcégek körül

Nem csak a nyugati országokban aktívak a törvényalkotók, valamint vélik kulcsfontosságúnak és sürgetőnek szabályozni a technológiai nagyvállaltok működését. Kínában is új irányelveket vezetnek be, igaz ott már most is teljesen más a jogi környezet.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása