2021. február 07. 16:00 - Danube Institute

A faji elméletek ellen is harcol a konzervativizmus

Sebastian Morello, Robert Scruton tanítványa a The European Conservative hasábjain elmélkedik a nemzeti identitásról, a patriotizmusról és a hazaszeretetről.

Tovább
komment
2021. február 06. 16:00 - Danube Institute

A nagyhatalmak számára is előnyös a közel-keleti hibrid hatalommegosztás

Egyes közel-keleti államok bukása, valamint az évtizedek óta tartó polgárháborúk különböző önvédelmi alakulatok, katonai milíciák, hadurak és törzsi csoportok gyarapodását, felemelkedését hozták a térségben. Ezek a fegyveres erők többnyire az állami hatóságokkal vívják a harcot a politikai, valamint…

Tovább
komment
2021. február 05. 16:00 - Danube Institute

Több sebből vérzik Biden koronavírus-mentőcsomagja

Az amerikai elnök által felvázolt, 1900 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomag az eltúlzott mértékű segélyekkel csak tovább fokozhatja a munkanélküliséget és a gazdasági recessziót – prognosztizálják a National Review szerkesztői.

Tovább
komment
2021. február 05. 07:00 - Danube Institute

Saját egyetemén is támadják a gender témában „másképp gondolkodó” filozófusnőt

„Elég furcsa olyan helyen dolgozni, ahol egyértelművé teszik számodra, hogy utálnak.” – nyilatkozta Kathleen Stock filozófus és az angliai Sussexi Egyetem tanára egy brit lapnak, miután az elmúlt években a gender-vita középpontjába került.

Tovább
komment
2021. február 04. 07:00 - Danube Institute

Itt az újabb bizonyíték a mainstream amerikai sajtó kettős mércéjére

Mégis mikor fogják felelősségre vonni a demokrata kongresszusi képviselőt, Alexandria Ocasio-Cortezt a teljesen alaptalan, már-már összeesküvés-elmélet jellegű megszólalásaiért? - teszi fel a kérdést Becket Adams a Washington Examineren megjelent cikkében.

Tovább
komment
2021. február 03. 15:00 - Danube Institute

Gender témában véleménydiktatúra tombol a brit filozófusok körében

Kathleen Stock filozófus, a Brightoni Sussexi Egyetem (University of Sussex) tanára egyike volt annak az 1223 embernek, akiket II. Erzsébet királynő és a brit kormány új évi kitüntetéssel illetett. Az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda hírességeknek, politikusoknak, tudósoknak,…

Tovább
komment
2021. február 01. 16:00 - Danube Institute

Éleződik a konfliktus a Skót Nemzeti Párt és a központi brit kormányzat között

Boris Johnsont feljelentették a rendőrségen, amikor Skóciába látogatott. Ennek apropóján a Daily Mail hosszú cikkben ismertette a közelmúltban kirobbant vitát a Boris Johnson-vezette londoni kormány és a Skót Nemzeti Párt (SNP) között.

Tovább
komment
2021. február 01. 07:00 - Danube Institute

A teljes politikai közbeszéd újraértelmezésével kaphat új lendületet az amerikai jobboldal

A nemrégiben vendégkutatóként intézetünknél tevékenykedő Douglas Murray a Spectator magazinban osztotta meg gondolatait az amerikai jobboldal helyzetéről, elsősorban a választási rendszerbe vetett bizalom problematikáját górcső alá véve.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása