2021. október 24. 16:00 - Danube Institute

A kiválóság helyett az egyenlősítés lett a cél?

Rod Dreher az American Conservative hasábjain ír az új egyenlősítők törekvéseiről.

Tovább
komment
2021. október 24. 07:00 - Danube Institute

Előretör a jobboldal Portugáliában

Portugáliában szeptember végén önkormányzati választásokat tartottak. A voksolás érdekessége, hogy a regnáló és kormányzó szocialista párt egyszerre nyerte meg és vesztette el a választásokat. Minderről Paul Ames értekezik a Politico európai kiadásának hasábjain.

Tovább
komment
2021. október 23. 07:00 - Danube Institute

A libanoni béke hamuja alatt felizzott a parázs

A közelmúlt libanoni fegyveres összecsapásai jelzik, hogy a korábbi kompromisszumos béke olyan problémákat fed el, amelyek megmérgezik a közel-keleti ország életét. Ráadásul egyelőre a megoldásuk sem képzelhető el, hiszen ez a törékeny béke felrúgását okozná, ami még súlyosabb problémákhoz vezetne -…

Tovább
komment
2021. október 22. 16:00 - Danube Institute

Sir David Amess meggyilkolása veszélybe sodorhatja az Egyesült Királyság demokratikus hagyományait

Sir David Amesst október 15-én gyilkolták meg az essexi választókerületében. Támadója többször beleszúrta kését, s bár az orvosi segítség gyorsan megérkezett a helyszínre, a képviselő életét már nem sikerült megmenteni. Az eset után sokan a fogadóórák intzéményét is féltik.

Tovább
komment
2021. október 22. 07:00 - Danube Institute

Energiaválsághoz vezet Európa zöldpolitikája?

Az elmúlt néhány hónapban a nyers földgáz ára rohamosan emelkedett Európában. Mivel az Egyesült Királyságban az áremelkedés már mintegy pánikszerű hangulathoz vezetett, Őfelsége Kormánya a nagy energiaigényű vállalatok állami támogatásán gondolkozik a piac megnyugtatása érdekében. Bár sokan…

Tovább
komment
2021. október 21. 07:00 - Danube Institute

Kína és Tajvan a nyílt konfliktus felé tart

Hogy lehet megelőzni egy esetleges háborút Tajvanon? – veti fel a kérdést Bonny Lin és David Sacks szerzőpáros a Foreign Affairs weboldalán. Kína ugyanis egyre gyakrabban végez hadgyakorlatokat Tajvanhoz közel. Egyetlen félresikerült katonai erőfitogtatás, és háborús helyzetbe kerülhet a két ország.

Tovább
komment
2021. október 20. 07:00 - Danube Institute

Korunk hőse: A biszexuális Superman, aki a klímaváltozás ellen harcol

A bejelentetést, hogy a következő Superman képregényben Amerika egyik kedvenc hőse biszexuális lesz, Tom Taylor, a DC képregények egyik írója azzal kommentálta, hogy egy igazi lehetőséget hagyott volna ki a képregénykiadó, ha még egy heteroszexuális, fehérbőrű hőssel állt volna elő.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása