2021. augusztus 15. 09:00 - Danube Institute

A média viszi előre a woke forradalom ügyét

A radikalizmust normává tették a progresszívek, és démonizálják azokat az embereket, akik nem így tesznek - írja Rod Dreher az American Conservative hasábjain.

Tovább
komment
2021. augusztus 14. 09:00 - Danube Institute

Elon Musk csillagai kiolthatják a valódiak fényét

A Space Exploration Technologies vagy röviden SpaceX amerikai űrkutatási vállalat – amelyet 2002-ben a dél-afrikai származású Elon Musk alapított – ritkán vásárol fel más cégeket vagy egyesül velük, azonban jelenleg kivételt tettek: felvásároljak a Swarm-ot, ami egy olyan technológiai startup, amely…

Tovább
komment
2021. augusztus 13. 07:00 - Danube Institute

A genderlobbiról érdeklődött az anyuka, 74 ezer dolláros büntetést és pert akasztottak a nyakába

Egy Rhode Islandon élő anyuka ellen indított pert Egyesült Államok legnagyobb tanári szakszervezete, a több mint két és fél millió emberért felelős National Education Assosiation (NEA) mindössze amiatt, mert az anyuka nyilvántartási kérelmet kért arról, hogy mit tanítanak az óvodában 5 éves…

Tovább
komment
2021. augusztus 12. 16:00 - Danube Institute

Titkolt kolonizáció – Franciaország továbbra is magához láncolja egykori gyarmatait

Emmanuel Macron francia államfő gyakori retorikai húzása, hogy elitéli országa gyarmatosító múltját, és szolidaritását fejezi ki az egykori gyarmati országoknak. Ezen álarc mögött Franciaország azonban pénzügyi értelemben továbbra is „uralja” a szubszaharai térséget, ezzel kvázi tovább folytatva…

Tovább
komment
2021. augusztus 12. 07:00 - Danube Institute

Alkotmányellenességgel vádolják és perlik a Biden-adminisztrációt

A kilakoltatási moratórium kongresszusi felhatalmazás nélküli meghosszabbításával az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) még a Legfelsőbb Bíróság véleménye szerint is túlterjeszkedett a hatáskörén.

Tovább
komment
2021. augusztus 10. 16:00 - Danube Institute

A jótündér keresztanya – Meghan Markle mentorálási tervének képmutatása

Meghan Markle bejelentette legújabb projektjét, az úgynevezett 40:40-et, azaz 40 híresség 40 percet ajándékoz saját idejéből 40 nőnek, akik azt tervezik, hogy visszatérnek dolgozni. A programban résztvevők még saját pólót is kapnak – értesülhetünk a hírről a Spectator honlapján.

Tovább
komment
2021. augusztus 09. 16:00 - Danube Institute

Az amerikai baloldal hatalmas, 100 millió dolláros Biden melletti kampányt indít

A magukat progresszívnak tituláló csoportok és a Fehér Ház jelenlegi terveit támogató szervezetek koalíciója hatalmas reklámkampányt indít a hónapban, éppen akkor, amikor a képviselők az augusztusi szünetre vonulnak vissza kerületeikbe - írja a Daily Wire hírportál.  

Tovább
komment
2021. augusztus 09. 07:00 - Danube Institute

Róma-Párizs tengely: új szövetség léphet elő az EU motorjaként?

Angela Merkel távozásával új lehetőségek nyílnak meg az Uniós tagállamok és azok vezetői előtt. A Politico európai kiadása szerint a Berlin-Párizs tengelyben a német fővárost hamarosan felválthatja Róma. Minderről Giorgio Leali értekezik a lap hasábjain.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása