2021. május 23. 12:54 - Danube Institute

India szembefordul Kínával az 5G háborúban

Május elején India bejelentette, hogy lehetővé teszi a mobilszolgáltatók számára a kísérletezést az Ericsson, a Nokia, a Samsung és a C-DOT gyártók 5G berendezéseivel. A nyilatkozat nem említette a Huawei-t és más kínai berendezésgyártókat sem.

Tovább
komment
2021. május 21. 07:00 - Danube Institute

Magzati szívdobbanás állítja meg a texasi abortuszt

Greg Abbott, Texas kormányzója szerda reggel aláírta azt az abortusztörvényt, amely megtiltja a texasi klinikáknak, hogy terhességmegszakítást végezzenek akkor, amikor már észlelhető a magzati szívverés. Továbbá az abortuszt végzők perben támadhatóvá is válnak a törvény értelmében. A Planned…

Tovább
komment
2021. május 19. 16:00 - Danube Institute

Az erősödő palesztinpárti mozgalom világszerte felerősítette antiszemitizmust

Az Izraelben zajló háborús események világszerte óriási lökést adtak az Izrael-ellenességnek és az antiszemitizmusnak. Egyre több országban rendeznek palesztinpárti tüntetéseket, melyek rendszeresen erőszakba, antiszemita támadásokba torkollnak.

Tovább
komment
2021. május 18. 07:00 - Danube Institute

A baloldal - bár elfogadást és sokszínűséget hirdet - a vallást nem tűri meg

Nemrég a Vatikán bejelentette, hogy a katolikus egyház nem adhatja áldását az azonos neműek házasságára. A német katolikusok erre válaszul országszerte több, mint 80 városban – valamint még a svájci Zürichben is – tiltakozásokat szerveztek, és áldó szertartásokat tartottak az azonos neműek számára.

Tovább
komment
2021. május 17. 16:00 - Danube Institute

A felnőtt lakosság nagyjából egynegyede oltásszkeptikus az EU-ban és az USA-ban

A közvélemény-kutatások alapján az uniós országok között óriási eltérések mutatkoznak az oltakozási hajlandóságot illetően. A kérdés megítélésében sokat számít a közösségi média használata és a kormányzatba vetett bizalom is.

Tovább
komment
2021. május 17. 07:00 - Danube Institute

Izraelt folyamatosan bombázzák, a világ pedig háborús bűnnek állítja be a zsidó nép önvédelemét

Május 14-én, Izrael állam kikiáltásának 73. évfordulóját ismét háborús körülmények közt kellett „ünnepelni”. Míg a világ nagy részén felerősödött az Izrael ellenesség és népszerűvé vált az országot elnyomó, diktatórikus, apartheid rezsimként beállítani, addig arról alig esett szó, hogy hogyan…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása