2021. május 02. 10:00 - Danube Institute

Biden szerint a fehér felsőbbrendűség-tudat jelenti az elsőszámú terrorkockázatot az Egyesült Államokban

Azt az FBI igazgatója is beismerte, hogy az utóbbi években a terrorcselekményeket illető fókusz egyre inkább belföldi csoportokra terelődött.

Tovább
komment
2021. május 01. 10:00 - Danube Institute

Washington és Brüsszel is szabályozná a mesterséges intelligenciát, bár kicsit másképp

Cikkünk előző részében bemutattuk, hogy az Európai Unió hogyan próbálja szabályozni a Mesterséges intelligencia használatát. Most a Politico írása nyomán annak járunk utána, hogy az Atlanti-óceán másik partján mivel készülnek az új technológia használatával visszaélő cégek megregulázására és hogy ez…

Tovább
komment
2021. április 29. 16:00 - Danube Institute

Az Európai Unió elsőként szabályozza átfogóan a mesterséges intelligenciát

Az Európai Unió a világon elsőként mutatta be a mesterséges intelligencia szabályozására vonatkozó jogszabálytervezetét, ezzel pedig egyesek szerint a globális technológiai verseny dobogójára pozícionálta magát. Az új törvényjavaslat szigorú szabályokat szabna az EU-ban működő amerikai vállalatokra,…

Tovább
komment
2021. április 28. 16:00 - Danube Institute

Az ENSZ a női jogokat sokszor sárba tipró Iránt és Kínát választotta meg a Nők Helyzetét Vizsgáló Bizottság új tagállamainak

A bizottság célja eredetileg a nemek közötti egyenlőség előmozdítása és a nők társadalomban betöltött szerepének megerősítése, amelyet aligha tudnak előmozdítani olyan tagállamok, amelyekben a nők még az alapvető emberi jogaikkal sem rendelkeznek.

Tovább
komment
2021. április 28. 07:00 - Danube Institute

Áttörés helyett bökkenők - Joe Biden klímacsúcsának értékelése

Pár napja beszámoltunk már blogunkon arról, hogy az amerikai elnök virtuális klímacsúcsot hívott össze a Föld napja alkalmából. Cikkünkben megismerhették a várható legfontosabb kérdéseket. Most pedig a New York Times írása alapján az ott elért leglényegesebb eredményekkel foglalkozunk.

Tovább
komment
2021. április 27. 16:00 - Danube Institute

Hidrogén üzemanyagcellás technológiával kísérletezik a Shell

A Royal Dutch Shell holland-angol multinacionális olajvállalat bejelentette, hogy kutatást indít partnereivel arról, hogy miképpen valósítható meg a hidrogén üzemanyagcellás technológia a hajózásban. A Reuters arról számolt be, hogy az első lépést Szingapúrban teszi meg a vállalat.

Tovább
komment
2021. április 26. 07:00 - Danube Institute

Akár zöldpárti utódja is lehet Merkelnek a német kancellári székben

Április 19-én a német Zöldek (Die Grünen) hivatalosan is bejelentették a kancellárjelöltjüket, a 40 éves Annalena Baerbock személyében. A viszonylag tapasztalatlan politikus múltját és esélyeit a Deutsche Welle hasábjain elemezte Jens Thurau.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása