2021. április 30. 16:00 - Danube Institute

Európai politikusok a szupergazdag klubtulajdonosok ellen

Az Európai Szuperliga bukásáról és a politika kapcsolatáról ír Ali Walker, David M. Herszenhorn és Emilio Casalicchio a Politico európai kiadásának hasábjain. A témával korábban már ebben és ebben a cikkünkben is foglalkoztunk, most egy újabb szempontot vizsgálunk meg.

Tovább
komment
2021. április 29. 16:00 - Danube Institute

Az Európai Unió elsőként szabályozza átfogóan a mesterséges intelligenciát

Az Európai Unió a világon elsőként mutatta be a mesterséges intelligencia szabályozására vonatkozó jogszabálytervezetét, ezzel pedig egyesek szerint a globális technológiai verseny dobogójára pozícionálta magát. Az új törvényjavaslat szigorú szabályokat szabna az EU-ban működő amerikai vállalatokra,…

Tovább
komment
2021. április 28. 16:00 - Danube Institute

Az ENSZ a női jogokat sokszor sárba tipró Iránt és Kínát választotta meg a Nők Helyzetét Vizsgáló Bizottság új tagállamainak

A bizottság célja eredetileg a nemek közötti egyenlőség előmozdítása és a nők társadalomban betöltött szerepének megerősítése, amelyet aligha tudnak előmozdítani olyan tagállamok, amelyekben a nők még az alapvető emberi jogaikkal sem rendelkeznek.

Tovább
komment
2021. április 28. 07:00 - Danube Institute

Áttörés helyett bökkenők - Joe Biden klímacsúcsának értékelése

Pár napja beszámoltunk már blogunkon arról, hogy az amerikai elnök virtuális klímacsúcsot hívott össze a Föld napja alkalmából. Cikkünkben megismerhették a várható legfontosabb kérdéseket. Most pedig a New York Times írása alapján az ott elért leglényegesebb eredményekkel foglalkozunk.

Tovább
komment
2021. április 27. 16:00 - Danube Institute

Hidrogén üzemanyagcellás technológiával kísérletezik a Shell

A Royal Dutch Shell holland-angol multinacionális olajvállalat bejelentette, hogy kutatást indít partnereivel arról, hogy miképpen valósítható meg a hidrogén üzemanyagcellás technológia a hajózásban. A Reuters arról számolt be, hogy az első lépést Szingapúrban teszi meg a vállalat.

Tovább
komment
2021. április 26. 07:00 - Danube Institute

Akár zöldpárti utódja is lehet Merkelnek a német kancellári székben

Április 19-én a német Zöldek (Die Grünen) hivatalosan is bejelentették a kancellárjelöltjüket, a 40 éves Annalena Baerbock személyében. A viszonylag tapasztalatlan politikus múltját és esélyeit a Deutsche Welle hasábjain elemezte Jens Thurau.

Tovább
komment
2021. április 24. 16:00 - Danube Institute

Teljes a zűrzavar az Egyesült Államokban az oltási igazolvány körül

Szövetségi szabályozás híján a beoltottakat állami szinten rendszerezhetik, melyben a magánszektornak is jelentős szerepe lesz. Több republikánus politikus közben továbbra is ellenzi a vakcinaigazolványok bármilyen formáját – derül ki egy korábbi szemlénkből. 

Tovább
komment
2021. április 22. 07:00 - Danube Institute

A királyi család évtizedes válságában ünnepelte 95. születésnapját II. Erzsébet brit királynő

A világ legidősebb uralkodója, II. Erzsébet brit királynő 2021. április 21-én töltötte be 95. életévét. Az évfordulót azonban nem övezték nagy, nyilvános ünnepi események, hiszen pár nappal korábban kellett végső búcsút vennie férjétől, Fülöp hercegtől.

Tovább
komment
2021. április 21. 09:00 - Danube Institute

A britek többsége ellenzi az Európai Szuperligát

Nem véletlen, hogy végül mind a hat angol csapat kihátrált a kezdeményezésből, amely A akkora port kavart a napokban, hogy néhány európai állam – így az Egyesült Királyság, Franciaország és Magyarország – politikai vezetése is hangot adott nemtetszésének. Felmérések szerint a társadalom nagy része…

Tovább
komment
2021. április 20. 07:00 - Danube Institute

A kereszténységgel próbálják összeegyeztetni az abortuszt az Egyesült Államokban

Szintet lépett Kentucky amerikai állaban az abortusz népszerűsítése: a magát kereszténynek valló szervezet, a Kentucky Religious Coalition for Reproductive Choice (KRCRC) a következő hónapokban plakátjain terjeszti üzenetét, amely szerint az abortusz és a keresztény hit összeegyeztethető.

Tovább
komment
2021. április 18. 08:00 - Danube Institute

Idaho a negyedik amerikai állam, amely nem kér az oltási igazolványból

A Daily Wire magazin arról ír, hogy az Amerikai Egyesült Államokban nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel, hogy bizonyos szolgáltatások igénybevételének feltételévé az oltási igazolvány megléte válna. Idaho lett a negyedik állam, amelyik ezt meg is tiltotta, így nem szükséges beoltva lenni…

Tovább
komment
2021. április 17. 07:00 - Danube Institute

Évtizedes rekordot döntött a Demokrata Párt 2021 első negyedévében

A Gallup legújabb felméréséből kiderült, hogy a demokraták és a republikánusok támogatottsága közötti szakadék 9 százalékpontra duzzadt. A történelmi tanulságok szerint ugyanakkor lehet visszaút a „Nagy Öreg Párt” számára.

Tovább
komment
2021. április 16. 16:00 - Danube Institute

Biden radikális intézkedésekkel változtathatja meg a Legfelsőbb Bíróság független működését

Az Egyesült Államok elnöke a hetekben létrehozott egy 36 fős bizottságot a Legfelsőbb Bíróság megreformálására. Ennek egyik eszköze az úgynevezett „court-packing” lehet, amely a Legfelsőbb Bíróság létszámának növelését jelenti egy „egyenlőbb igazságszolgáltatás érdekében”. Az elnök a court-packingel…

Tovább
komment
2021. április 16. 07:00 - Danube Institute

Sötét zárkákban kínozzák a keresztényeket Kínában, ha nem hajlandóak megtagadni hitüket

A Kínai Kommunista Párt a koronavírus időszaka alatt is folytatja azt a gyakorlatot, hogy az országban élő keresztényeket őrizetbe veszi és titkos börtönökbe zárja azokat, akik nem hajlandóak lemondani hitükről, majd addig kínozza őket, amíg ezt meg nem teszik – számol be a kommunista kormány…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása