2021. február 28. 16:00 - Danube Institute

A szovjetek ellen alkalmazott taktikát alkalmazhatja Kínával szemben az Egyesült Államok

Deborah Welch Larson a hidegháborús, úgynevezett „feltartóztatás politikájáról” és annak aktualitásáról értekezik a Foreign Policy hasábjain.

Tovább
komment
2021. február 28. 08:00 - Danube Institute

Menekülnek a nagytőkések New Yorkból

A leggazdagabb réteg költözési ambíciói mögött – talán nem meglepő módon – pénzügyi megfontolások állnak. Rainer Zitelmann, a National Interest honlapján elérhető írásából kiderül, hogy a magyarázat elsősorban az adórendszerben és a politikai széljárásban keresendő.

Tovább
komment
2021. február 27. 16:00 - Danube Institute

Bill Gates a klímakérdéshez is ideologikus alapon közelít

Február közepén a Microsoft alapítója, a világ egyik leggazdagabb embere Bill Gates (nettó vagyona 133 milliárd dollár) és Anderson Cooper (110 millió dollár) leültek beszélgetni egy órára, hogy megvitassák a klímaváltozás múltbeli, mai és jövőbeni várható okait, okozott kárait és az esetlegesen…

Tovább
komment
2021. február 26. 16:00 - Danube Institute

Úgynevezett „energetikai szegénység” sújtja Portugáliát

Ha az ember Portugáliára gondol, nem épp a télies időjárás, vagy emberek kihűlése jut eszébe. A mediterrán országban ez azonban többször előfordul, mint hinnénk. A többi között erről is értekezik Aitor-Hernández Morales a Politico európai kiadásának hasábjain.

Tovább
komment
2021. február 26. 07:00 - Danube Institute

A Coca-Cola arra buzdítja alkalmazottait, hogy igyekezzenek „kevésbé fehérek lenni”

Belső források szerint a világ vezető üdítőital-forgalmazó cége egy olyan kurzust kínált dolgozóinak, melynek keretein belül a többi között egy 49 perces videó értekezik a fehérek vétségeiről és eredendő rasszizmusáról. A vállalat egy közleményben részben megerősítette, részben elutasította a vádat.

Tovább
komment
2021. február 25. 07:00 - Danube Institute

Muszlim hátterű, fekete bőrű feministát bélyegzett meg a The New York Times

Ayaan Hirsi Ali 23 éves korában - mikor rádöbbent, hogy nem csak a radikális iszlám az egyetlen követhető út - elhagyta szülőhazáját, Szomáliát és Hollandiába menekült. Új életet kezdve politika pályára lépett, de miután magára haragította véleményével a holland iszlamistákat, az Egyesült Államokba…

Tovább
komment
2021. február 24. 16:00 - Danube Institute

A Fehér Ház szóvivője rendszeresen kitér a kérdések megválaszolása elől

Alig egy hónappal azután, hogy a Biden-kormány átvette az Egyesült Államok vezetését, a Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki többször is bemutatta, hogy korántsem végez professzionális munkát az elnök hivatalos álláspontjának tolmácsolásában.

Tovább
komment
2021. február 24. 07:00 - Danube Institute

Kelet-Németországban erősödnének a Zöldek

Ahogyan korábbi cikkünkben már olvashatták, Németországban az idei választási szuperévben döntő szerep juthat a Zöldeknek. A szeptemberi szövetségi választások mellett idén hat tartományi választásra kerül sor: a márciusi Baden-Württemberg-i- és Rajna-vidék-Pfalz-i voksolás után júniusban szavaznak…

Tovább
komment
2021. február 23. 16:00 - Danube Institute

Folytatódik a harc az ausztrál kormány és a Facebook között

Az ausztrál verseny és fogyasztóvédelmi ügynökség hamarosan megkapja jogkörét, hogy arra kényszerítse a Google-t és a Facebookot, fizessen a helyi kiadóknak az általuk szolgáltatott tartalomért. A szabályozást azonban a Facebook nyomására az utolsó pillanatban módosították.

Tovább
komment
2021. február 23. 07:00 - Danube Institute

Az Amerikából importált identitáspolitika már Franciaország egységégét veszélyezteti

Nemrégiben jelent meg egy cikk a New York Times hasábjain Norimitsu Onishi tollából, amelyben arról értekezik, hogy hogyan hatnak a francia társadalomra az Egyesült Államokból importált szélsőbalos identitás- és faji ideológiák.

Tovább
komment
2021. február 22. 16:00 - Danube Institute

Antiszemitizmusra buzdító palesztin tankönyveket támogat az Egyesült Királyság és az EU

Az Egyesült Királyság 2016 óta a brit adófizetők pénzéből 105 millió fonttal támogatta a Palesztin területeken és a Gázai-övezetben működő iskolákat. Több éves vizsgálatok során kiderült, hogy az ENSZ palesztin menekülteket segélyező szervezete (UNRWA) – melynek egyik legnagyobb támogatója az…

Tovább
komment
2021. február 22. 07:00 - Danube Institute

A brit börtönök a radikalizálódás melegágyai

Jonathan Hall QC, a brit kormány terrorizmus ellenes jogszabályainak független felülvizsgálója nyomozást indított a büntetésvégrehajtási szolgálatokkal szemben. Vizsgálata fókuszában az állt, hogy miképpen kezelik a terrorizmus jelentette kihívásokat és veszélyeket a börtönökben, hiszen ez munka…

Tovább
komment
2021. február 20. 08:00 - Danube Institute

Reformra szorul az ember és a jogrendszer közötti viszony

„A bioetika törvényei és az emberi lény” címmel hallhattunk interjút a Law&Liberty oldalán Carter Sneaddal, a „What It Means to Be Human: The Case for the Body in Public Bioethics” című sikerkönyv szerzőjével, aki amellett, hogy a Notre Dame Egyetemen a Nicola Center for Ethics and Culture…

Tovább
komment
2021. február 19. 16:00 - Danube Institute

Veszélyes trend terjed az amerikai progresszív körökben

A The Federalist publicistájának, David Marcusnak láthatóan elege lett a szómágiából, és dühös cikkben írta le, mi is az úgynevezett „whataboutism" vád, amellyel a konzervatív, de Trump-ellenes értelmiségiek illetik azokat, akik meg merik jegyezni az ordító ellentmondást a Kapitólium ostroma és a…

Tovább
komment
2021. február 18. 16:00 - Danube Institute

Az amerikai hadsereg reformját sürgetik a kínai fenyegetések miatt

Bryan Clark és Dan Patt a Defense One hasábjain értekezik az amerikai haderő és a Pentagon hiányosságairól. Arra figyelmeztetnek, hogy ha hamarosan nem történik változás, akkor Kína komoly katonai előnyre tehet szert az Egyesült Államokkal szemben.

Tovább
komment
2021. február 17. 16:00 - Danube Institute

A Biden-adminisztráció nem harcol a női sportolók egyenlőségéért

Alig néhány órával beiktatása után az Egyesült Államok új elnöke, Joe Biden „A nemi identitás vagy szexuális orientáció alapján történő megkülönböztetés megelőzése és leküzdése” című rendeletével kifejezte, hogy az LMBTQ-lobbi élére fog állni elnöksége alatt.

Tovább
komment
2021. február 17. 07:00 - Danube Institute

Greta Thunberg és a „globális összeesküvés”

Az indiai miniszterelnök az egész világot meglepte, amikor minden kertelés nélkül egy India elleni „globális összeesküvésre” hívta fel a figyelmet, amiben még az ország olyan alapvető identitás-pillérei is támadás áldozatául estek, mint a tea vagy a jóga. Az összeesküvést annak egyik résztvevője,…

Tovább
komment
2021. február 15. 16:00 - Danube Institute

Egészen szürreális indokkal vált meg egyik leghűségesebb újságírójától a New York Times

Donald McNeil Jr. csaknem fél évszázadon át dolgozott tudósítóként a világhírű napilapnál, most azonban kénytelen felhagyni munkájával, miután egy 2019-es incidens kapcsán rasszista megnyilvánulással vádolták meg – derül ki a National Review beszámolójából.

Tovább
komment
2021. február 15. 07:00 - Danube Institute

Az óriáspanda tovább szorítja ölelését a nagy techcégek körül

Nem csak a nyugati országokban aktívak a törvényalkotók, valamint vélik kulcsfontosságúnak és sürgetőnek szabályozni a technológiai nagyvállaltok működését. Kínában is új irányelveket vezetnek be, igaz ott már most is teljesen más a jogi környezet.

Tovább
komment
2021. február 14. 08:00 - Danube Institute

Komoly fejfájást okozhat Bidennek Kamala Harris unokahúgának twitter-politizálása

Akár Biden külpolitikájának is keresztbe tehet Meena Harris, Kamala Harris alelnök unokahúga. A fiatal nő közösségi média-diplomáciája még sok fejfájást fog okozni - írja Katherine Doyle a Washington Examineren megjelent cikkében.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása