2021. szeptember 04. 09:00 - Danube Institute

Joe Biden szerint a gyermekek is bármikor átműtethetik magukat transzneművé - több mint 3000 orvos tiltakozik

Gyermekorvosok és más egészségügyi dolgozók ezrei perelik a Biden-adminisztrációt azon rendelet miatt, amely szerint az egészségügyi szakembereknek nemi vonatkozású szolgáltatásokat és műtéteket kell nyújtaniuk minden áron, figyelmen kívül hagyva mindenféle orvosi meglátást vagy egyéb kifogást - számol be a legújabb amerikai “fejleményekről” a Daily Wire magazin.

transznemu_nyito.png

 

Az Alliance Defending Freedom (ADF) szervezet sajtóközleményéből kiderül, hogy az Amerikai Gyermekgyógyászati Főiskola, a Katolikus Orvosszövetség és egy, a serdülők gondozására szakosodott orvos keresetet nyújtott be a szövetségi bírósághoz, hogy perre vigyék az új Biden-féle előírást, amely

kötelezi az orvosokat, hogy minden páciensnél elvégezzék a nemi átalakító műtéteket, beleértve a gyerekeket, valamint azon eseteket is, amikor az eljárás sérti az orvos szakvéleményét vagy vallási meggyőződését.

Az Egyesült Államok Népjóléti Minisztériuma ezt úgy tudta megvalósítani, hogy a “megfizethető ellátásról szóló törvénybe” foglalta a nemi identitás kérdését is, így megköveteli az orvosoktól, hogy minden áron végezzék el a nemi átalakító műtéteket, és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat, gyógyszereket is biztosítsák - akár kisgyermekek számára is, bármennyire veszélyezteti az az adott egyén életét.

A kereset értelmében az ADF több mint 3000 orvos és egészségügyi szakember képviseletét biztosítja. Ryan Bangert, a szervezet főtanácsadója nyilatkozatában a kormányról úgy nyilatkozott, hogy szerinte durván túllépte a hatáskörét, ráadásul az előírás törvénytelen is.

Bangert szerint a jogi és az orvosi szakma már régen felismerte és tiszteletben tartotta a nők és férfiak közötti biológiai különbségeket, valamint azon egyedi igényeket, amelyekre egy nőnek vagy egy férfinak szüksége van az egészségügyben. Jogellenes, etikátlan és veszélyes arra kényszeríteni az orvosokat, hogy nemi hormonokat írjanak fel a 13 évesek számára, vagy az egész életükre hatással lévő nemváltoztató műtéteket végezzenek serdülőknél.

A főtanácsadó úgy véli, hogy Biden elnök Népjóléti Minisztériuma jelentős mértékben túllépte a hatáskörét, és ezzel veszélybe sodorja a gyermekek pszichés és fizikai egészségét.

transznemu_belso.png

Az ADF vezetőségéből Julie Marie Blake vezető tanácsadó is felszólalt, aki a rendelkezést „az orvosok alkotmányos jogainak szélsőséges megsértéseként” értelmezi. Úgy tartja, hogy az orvosokat soha nem szabad kényszeríteni egy szakmailag veszélyes eljárás végrehajtására, amely ellentétben áll a legjobb megítélésükkel, a lelkiismeretükkel vagy a vallásukkal, különösen akkor, ha a páciensek sérülékeny gyermekek, akiknek a beavatkozás mentális és érzelmi problémát okozhat - a testi szövődményeken túl. Így arra kényszeríteni az orvosokat, hogy olyan kísérleti módszerekkel foglalkozzanak, amely kockázatot jelent a betegek életére nézve, vagy különben tetemes anyagi büntetéssel, a szövetségi finanszírozás visszavonásával vagy orvosi praktizálásuk felfüggesztésével kell szembenézniük - egyenesen az orvosok alkotmányos jogainak szélsőséges megsértését jelenti.

Bár mit vártunk volna az Egyesült Államok elnökétől, aki közvetlenül hivatali eskütételét követően végrehajtási rendeletet írt alá, amely kiterjeszti a nemi megkülönböztetést a szexuális irányultságra és a nemi identitásra?

Szemlézte: Spiesz Bianka

komment
süti beállítások módosítása