2021. június 25. 06:50 - Danube Institute

A liberálisok az EU-n keresztül gyarmatosítanák Magyarországot – vélik a holland jobboldalon

A jobboldali Fórum a Demokráciáért (Forum voor Democratie - FvD) nevű párt egyik képviselője, név szerint Dr. Pepijn van Houwelingen nemrég a holland parlamentben vette védelmébe Magyarországot a liberális és baloldali támadásokkal szemben.

rutte_nyito_1.jpg

A Benelux állam törvényhozása ugyanis nemrég egy határozatott fogadott el, amelyben elítéli a magyar pedofilellenes törvényt. A jóváhagyott szöveg szerint az ország alsóháza (Tweede Kamer der Staten-Generaal) felszólal a demokratikus jogállam lebontása és az alapvető emberi jogok magyarországi megsértése ellen. A határozatot a plénum liberális, baloldali többsége szavazta meg, míg több jobboldali párt (köztük az FvD vagy Geert Wilders Szabadságpártja) a szöveg ellen voksolt.

A liberális VVD (ennek a pártnak a tagja a miniszterelnök Mark Rutte is) ebben a vitában is hangsúlyozta az európai értékek fontosságát, ennek ellenére másnap a képviselői szemrebbenés nélkül szavazták le azt a kezdeményezést, amely értelmében az EU-s zászlót a törvényhozás üléstermében is ki kellene tenni.

A szavazást megelőző vitában szólalt fel az FvD képviselője van Houwelingen, aki azzal kezdte mondandóját, hogy mivel Magyarország nincs itt az ülésteremben, így ő fogja megvédeni hazánkat. A jobboldali honatya szerint a holland miniszterelnök azért utazik a brüsszeli EU-s csúcsra, hogy ismét kioktassa a kelet-közép-európai országokat. Van Houwelingen ezután felteszi a kérdést, hogy honnan van mindehhez mersze Rutte-nak, és görbe tükröt mutat neki.

Kiemeli, hogy miközben a magyar demokráciát félti, addig Hollandia korábban az ő miniszterelnöksége alatt hagyott figyelmen kívül népszavazási eredményeket.

Van Houwelingen feleleveníti a gyermektámogatási botrányt, amelyről mi is beszámoltunk részletesebben. Az eset lényege az, hogy a holland adóhivatal több ezer családtól tagadta meg a támogatásokat illegálisan, mondván nem jogosultak rá. Az azóta nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján a Rutte-kabinet tudott a jogsértésekről, de nem tett ellenük semmit. A kormányfő végül bele is bukott az esetbe, de Rutte azóta is ügyvivő miniszterelnökként, demokratikus felhatalmazás nélkül irányítja az országot. Van Houwelingen szerint miközben az érintett családok alig, vagy szinte egyáltalán nem tudják megvédeni az álláspontjukat a holland igazságügyi rendszerben, addig korrupt üzletemberek meggazdagodhatnak a koronavírus járványt kihasználva. A képviselő itt valószínűleg arra a CDA-s politikusra gondolt, aki több százezer eurós haszonra tett szert a maszkbeszerzések során.

Van Houwelingen szerint felháborító, hogy az a Hollandia oktatna ki más államokat, ahol a meleg párok nem mernek kezén fogva sétálni, vagy ahol a zsidók nem mernek kipával a fejükön kilépni az utcára.

A jobboldali képviselő az országa által hangoztatott kettős mércére is felhívja a figyelmet. Szerinte Kelet-Közép-Európát azért kritizálják, mert az nem eléggé „meleg barát”, mindeközben olyan iszlám országokból ösztönzik a bevándorlást Európába, ahol a homoszexualitás törvényellenes. Felhívja a figyelmet a liberálisok másik ellentmondására is, amely szerint Hollandiának multikulturálisnak kell lennie, így Magyarországnak is igazodnia kell ehhez. A képviselő felteszi a kérdést: „Hol van itt a sokszínűség?”.

Van Houwelingen szerint a holland kormány nem is igazán érdekelt a jogállamiság betartatásában. A nyugat európai liberálisok egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy Magyarország úgy tud sikeres lenni, hogy közben nem lép az – ahogyan fogalmaz - antinacionalizmus útjára. Szerinte ezek a kormányok nem tudják elviselni, hogy Magyarország nem veri szét a hagyományos családmodellt, és hogy megvédi a határait.

A jobboldali honatya meglátása szerint emiatt a liberálisok az EU-n keresztül szeretnék dominálni és gyarmatosítani Magyarországot és Lengyelországot.

Van Houwelingen kiemeli, hogy Hollandiával szemben Magyarország nem oktat ki más nemzeteket. Szerinte hazánk igenis tiszteli más országok szuverenitását, és elfogadja, hogy egyesek más utakat választanak.

Szemlézte: Lukács Zoltán Marcell

komment
süti beállítások módosítása