2021. május 12. 07:00 - Danube Institute

Alexandria Ocasio-Cortez szerint a Planned Parenthood abortuszklinika életeket ment és csecsemőket segít a világra

Az Egyesült Államok baloldali kongresszusi képviselőjével, Alexandria Ocasio-Cortezzel már sokszor találkozhattunk híroldalak címlapjain radikális kijelentései és véleményei miatt. A hetekben ismét meghökkentő állítást tett egy bizottsági meghallgatáson, melyben kifejtette, hogy szerinte a Planned Parenthood – amely évente több mint háromszázezer magzat életét oltja ki – életeket ment – számolt be az esetről a Daily Wire.

ocasio.jpg

A kongresszusi képviselő a meghallgatáson a következőket állította: „Sem ebben a bizottságban sem máshol nem akarok egyetlen embert sem hallani az élet értékéről beszélni addig, amíg azok a halálbüntetést és az olyan intézkedéseket támogatják, amelyek a fekete bőrű emberek aránytalan halálához vezetnek. (...) Ha ezen felül a Planned Parenthoodról is akarunk beszélni, akkor beszéljünk arról hány ember életét menti meg a klinika és hány csecsemőt segít a világra” – fejtette ki a félrevezető állítást a kongresszusi képviselő.

Ha Ocasio-Cortez elfogadná, hogy az abortusz is gyilkosság, akkor saját eszmefuttatása alapján azok az emberek, akik hozzá hasonlóan támogatják az abortuszt, szintén nem beszélhetnének az élet értékéről.

Ha a kongresszusi képviselő valóban kiállna az élet védelméért, és a halálbüntetés eltörléséért, akkor a Planned Parenthood abortuszklinika felmagasztalása helyett inkább arra kellett volna felhívnia az emberek figyelmét, hogy ott több százezer ártatlan magzatra szabnak ki igazságtalan halálbüntetést. A Charlotte Lozier Institute, évente készít jelentéseket a Planned Parenthood működéséről. A 2019-2020-as adatok alapján

a Planned Parenthood 2019-ben csaknem 400 ezer magzatot abortált, és működése 96,4 százalékát a terhességmegszakítások tették ki.

Ebből egyértelműen látható, hogy Ocasio-Cortez állítása közel sem állja meg a helyét, mivel a Planned Parenthood tételesen több magzat életét oltja ki, mint ahányat megment.

Szemlézte: Morvay Sáron

komment
süti beállítások módosítása