2020. április 22. 21:32 - Danube Institute

Mit akar Kim?

2017 és 2019 között Észak-Korea és az Egyesült Államok viszonya óriási nyilvánosságot kapott. Ez talán elkerülhetetlen volt a két vezető kiszámíthatatlansága és agresszivitásra való hajlama miatt – kezdi Kim Dzsongun politikáját bemutató elemzését Jung H. Pak a Foreign Affairs hasábjain.

Tovább
komment
2020. április 22. 21:28 - Danube Institute

Palesztina a katasztrófa előtt?

Március 21-én a koronavírus csendben érkezett meg a Gázai-övezetbe: két Egyiptomon keresztül Pakisztánból hazatérő lakosnál diagnosztizálták a betegséget. A pánik hullámként söpört végig a palesztin területeken – Dalia Hatuqa ír a háttérről a World Politics Review-n megjelent elemzésében.

Tovább
komment
2020. április 22. 21:21 - Danube Institute

A Fülöp-szigetek szolidaritást vállal Vietnámmal a Dél-kínai-tengeren

A Dél-kínai-tenger egyes részeit magukénak követelő országok konfliktusa a világjárvány ellenére is mélyülni látszik. A Fülöp-szigetek válaszának jelentőségét Lucio Blanco III mutatja be az Eurasia Review oldalán.

Tovább
komment
2020. április 20. 16:01 - Danube Institute

Mire jó Trudeau kármentesítési programja?

A kettős krízishelyzet – a Covid-19 és az orosz–szaúdi olajár-háború – hatására Justin Trudeau héten bejelentett programja elsősorban a kanadai olaj- és energiaszektort célozza. A megközelítőleg 1,7 milliárd dolláros kerettel rendelkező, főként kármentesítésre és munkahelyteremtésre fókuszáló…

Tovább
komment
2020. április 20. 15:43 - Danube Institute

Felszínre hozhatja a koronavírus-járvány az amerikai vallási ellentéteket

Donald Trump elnököt iszlamofóbiával vádolják, miután szerinte a muszlim állampolgárokat egyes hatóságok különleges bánásmódban részesítik a Ramadán idején, nem úgy, mint a keresztényeket húsvétkor – írja az Al-Jazeera.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása