2020. március 29. 23:55 - Danube Institute

Az ausztrál kormány mobilokon keresztül üzenne a lakosságnak

A miniszterelnök bejelentése szerint mostantól a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb információkat és utasításokat mindenki egyenesen a telefonjára fogja kapni – tudósított a Sky News Australia.

Tovább
komment
2020. március 26. 22:57 - Danube Institute

Izrael: a koronavírus oldaná meg a kormányválságot?

Az izraeliek idén márciusban már harmadszorra járultak az urnákhoz kevesebb mint 12 hónap leforgása alatt, hogy megválasszák az új Kneszetet és az új kormányt. A politikai válsághoz közvetetten a Netanyahu miniszterelnököt ért három nagy horderejű korrupciós vád vezetett, ahogy Michael Koplow írja a…

Tovább
komment
2020. március 25. 20:22 - Danube Institute

Így szervezkednek az iszlamisták Afganisztánban

A közelmúltban gyakran felmerült szakértők körében az a spekuláció, miszerint az Iszlám Állam és az al-Kaida helyi szervezetei összekapcsolódhatnak Afganisztánban, vagy legalábbis a szíriai együttműködésüknél még jobban összehangolhatják tevékenységeiket. Abu Bakr al-Baghdadi kalifa halála új…

Tovább
komment
2020. március 25. 20:20 - Danube Institute

Leválthatja Erdogant Törökország korábbi gazdasági uralkodója?

Egy nagy politikai fordulattal Ali Babacan, egykori török gazdaságügyi miniszter és Recep Tayyip Erdogan elnök korábbi bizalmasa, miután 2019 júliusában kilépett a kormányzó Igazság és Fejlődés (AKP) pártjából, március 11-én hivatalosan is új pártot alapított, a Demokrácia és Haladás Pártját (DEVA).

Tovább
komment
2020. március 23. 23:21 - Danube Institute

A kanadaiak nem a halálos vírussal, hanem az állammal szállnak szembe

Habár Justin Trudeau kanadai miniszterelnök szerint a szövetségi kormánynak nem kell bevezetnie a szükségállapotot Kanadában, a COVID-19 járvány ellen hozott intézkedéseket a kanadai állampolgárok tömegével utasítják vissza vagy ignorálják teljes mértékben.

Tovább
komment
2020. március 23. 23:04 - Danube Institute

Új-Zéland a világ legliberálisabb abortusz-törvényét vezette be

Az új-zélandi parlament 68-51 arányban fogadta el azt az új abortusz-törvényt, ami a világon precendens nélküli lehetőségeket ad azok kezébe, akik a terhesség művi megszakítása mellett döntenek – írja a Right to Life.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása