2019. április 18. 08:01 - Danube Institute

Árt a nőknek az egyenlőségi törvény?

capitolium1.jpg

A National Review szerkesztősége kritikát írt az egyenlőségi törvénynek elkeresztelt törvényjavaslattal szemben, ami szerint minden központilag finanszírozott intézménynek úgy kell értenie a nem fogalmát, hogy az ne a biológiai valóságot, hanem a nemi identitást ismerje el. 

A konzervatívok hagyományosan ellenezték a szövetségi szintű, szexuális orientációval kapcsolatos diszkrimináció-ellenes törvényeket, mert úgy vélték, a társadalmi nyomás és a tagállami szintű törvények hatékonyabbak a cél elérése érdekében, miközben kevésbé veszélyeztetik a vallásszabadságot. Az új törvényjavaslat pedig annyira messzire megy, hogy határozott ellenállást követel.

A javaslatot közel 300 képviselő támogatja, köztük egy tucat republikánus, és a nyárra időzített szavazás minden bizonnyal sikeres lesz. Az is kétségen kívüli, hogy bármilyen jövőbeni demokrata Szenátus számára prioritás lesz a törvényjavaslat elfogadása.

Az új szabályozás alapján minden központilag finanszírozott intézménynek úgy kell értenie a nem fogalmát, hogy az ne a biológiai valóságot, hanem a nemi identitást ismerje el. Vagyis, hogy az intézmény fogadja el egy biológiai férfi női identitását és fordítva.

Ennek a politikának a National Review szerint már most látjuk a káros hatásait. Connecticut államban két biológiai fiú nyerte a középiskolás női biciklibajnokságot, Massachusetts államban egy biológiai férfi a bíróságtól kérte, hogy kötelezze a női kozmetikust a nemi szerveinek gyantázására, Kaliforniában pedig három iskoláslány egy zuhanyozó férfival találkozott a női öltözőben.

Ezeket a társadalmi változásokat könnyen használják ki szexuális ragadozók. A női büntetés-végrehajtás intézetekben például a magukat transzneműnek tartók 40 százaléka követett el szexuális bűncselekményt az angol hatóságok felmérése szerint.

A törvényjavaslat kifejezetten tiltja a vallásszabadság felhívását a rendelkezéseivel szemben.

A kétpárti ellenállás kialakításán dolgozó feministák egyenesen „nőeltörlési törvénynek” keresztelték a javaslatot.

Szemlézte: Bálint Janka 

komment
süti beállítások módosítása