Danube Institute Internship Programme 2016 autumn

2016. augusztus 16. - Danube Institute

danube_institute_1.jpg

The Danube Institute is inviting applications for its 4-month internship programme starting in the second half of September 2016.

The programme gives a chance to deepen the interns’ understanding of international events and trends, and develop their critical/editorial thinking.

The activities involve providing, after initial training and under continuing guidance, edited current affairs content from the English-speaking world media for the DI website, and giving practical support to the Institute with its website and with managing its conferences and other events.
 
We provide a modest stipend. 
 
Requirements: interest in, and general familiarity with international current affairs; a willingness to support the Institute’s aims; upper intermediate level English, native level Hungarian.
 
To apply, please send us your CV and cover letter in English, and a max. 350-word reasoning in Hungarian on one of the two following subjects: 
 
* Veszélyt jelent-e a nemzeti kultúráknak az EU integráció? 
 
* Az új amerikai elnök ideális külpolitikája 
 
Application deadline: 1st Sept. 2016.
 
Application address: whittallklara at hotmail dot com 

Elárulja a tömegeket a globális elit

elit1.jpg

A jólét elidegenít, a hatalom eltávolít a köznéptől. Az elitek maguk mögött hagyják a nemzeti érzést és az ezzel járó felelősséget. Valami nagy dolog történik a világban a vezetők és a vezetettek közötti szakítással. Ez a korunk egyik legfontosabb jellemzője. A globális elit felelőtlenségéről közölt (ön)kritikus írást a globális elit napilapja, a Wall Street Journal Peggy Noonan tollából.

Tovább

Hillary Clinton? Soha!

clinton1.jpg

„Hillary Clinton a régi politikát jelképezi akkor, amikor az ország kétségbeesetten keres valami friss, régi törésvonalakat felszámoló, új koalíciókat alkotó erőt, ami segíthet a küszködő Amerikán.” Kemény kritikával illeti a National Interest szerzője Hillary Clintont.

Tovább

Ezért hanyatlik az amerikai politika

amerika1.jpg

Hanyatlik az amerikai politika, de ami történik, egy általános amerikai hanyatlás terméke. Nem meglepő tehát, hogy Hillary Clinton és Donald Trump színvonala is elmarad a korábbi korszakok amerikai elnökjelöltjeitől − írja Andrew J. Bacevich a The American Conservative oldalán.

Tovább

Miről beszél Ferenc pápa?

ferenc_papa_1.jpg

Nem érti Ferenc pápa iszlámmal és terrorizmussal kapcsolatos kijelentéseit Rod Dreher, az American Conservative szerzője. Azt sem tudja megérteni, miért beszél úgy, mint egy vulgármarxista, aki szerint csak az osztályharc és a gazdasági küzdelem hajtja a világot.

Tovább

Miért is akar Hillary Clinton elnök lenni?

hillary_clinton_vademeles_1.jpg

„Válasszátok őt, mert azt akarja, hogy megválasszák?” Miről szól a Clinton-kampány? Miért is akar elnök lenni? Mi is a politikája? − teszi fel a kérdéseket Charles Krauthammer a National Review-ban. Clinton ugyan nagyon erős támogatottsággal rendelkezik a demokrata elitben, de nagyon sérülékeny mind a belpolitika, mind a külpolitika terén.

Tovább

Nem értik a liberálisok az amerikai valóságot

detroit.jpg

Kétfelé szakadnak Amerika és a fejlett világ társadalmai: a globalizáció nyerteseire és veszteseire. És előbbiek nem értik vagy nem is akarják megérteni az utóbbiak helyzetét és érzelmeit, s ezért nem értik a Trump-jelenséget sem − írja Aaron M. Renn a City Journalban.

Tovább

Trump véget vethet az eddigi világrendnek

donald_trump.jpg

Az orosz elnök kívánságát teljesíti Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt azzal, hogy kampánya során megkérdőjelezte az Egyesült Államok elkötelezettségét a NATO-tagállamok felé − írja a The Atlantic magazinban Jeffrey Goldberg. Szerinte sötét jövő vár a világra, ha Trump lesz az elnök.

Tovább

A Brexit történelmi léptékéről

brexit_7.jpg

Nagy-Britanniában a politikai szükségszerűség alapvető konfliktusban van az ország gazdasági jólétével. Történelmi események bizonyítják, hogy a szigetország politikai vezető elitje mindig engedni volt kénytelen a gazdasági érdektörekvéseknek a válsághelyzetek idején. Nem lehet ez most másképpen a júniusi népszavazást követően sem, hiszen ennek jelei már az elmúlt hetekben élesen megmutatkoztak, írja Alex Harrowell a Politico Europe-nak írt elemzésében.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu