Beleszólna a brit kormány a cégvezetők bérezésébe

2016. december 08. - Danube Institute

brit_font.jpg

A magánvállalkozásokba vetett állampolgári bizalom növelését célozza az a gazdaságpolitikai intézkedéscsomag, aminek a bevezetését tervezi a brit kormány.

Tovább

Mi lesz az amerikai világuralommal?

navy.jpg

A világszintű szárazföldi jelenlét vagy a tengerentúli hatalmi egyensúly lenne az Egyesült Államok ideális külpolitikai stratégiája? Hal Brands és Peter D. Feaver az előbbi mellett érvelnek, míg a realista John Mershaimer és Stephen Walt a liberális hegemónia ellen foglalnak állást a Foreign Affairs legújabb számában.

Tovább

Rendpárti szigorúság terjed Ausztráliában

ausztralia_rendorseg.jpg

Az ausztráliai Victoria állam kormánya bejelentette, hogy egy új törvénytervezetet fognak benyújtani, ami azokat a felnőtteket büntetné, akik gyerekeket bujtanak fel bűncselekmények elkövetésére. Tovább szigorítanák a fiatalkorúak bűnmegelőzési rendszerét és büntetését is – számol be az ABC News.

Tovább

Megmentené a csendes-óceáni kereskedelmi egyezményt Új-Zéland

uj_zelan_2.jpg

John Key új-zélandi miniszterelnök a november 20-i limai APEC-csúcson azzal viccelődött, hogy át kéne nevezni a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményt. Key szerint a TPP-ellenes Donald Trumpot meggyőzné, ha Trans-Pacific helyett Trump-Pacific Agreementnek hívnák a szerződést.

Tovább

Beletrappolt Trump a kínai-tajvani kapcsolatokba

kina_tajvan_trump.jpg

December 2-án Tajvan januárban megválasztott első női elnöke, Tsai Ing-wen történelmi jelentőségű telefonhívás során gratulált Donald J Trumpnak a megválasztásához, majd gazdasági, politikai és biztonsági együttműködésükről is szó esett.

Tovább

François Fillon − a konzervatív nyugodt erő?

fillon.jpg

François Fillon négy hét alatt két – a francia politikát évtizedekig domináló – riválisával számolt le, és vált december 27-én a jobbközép beállítottságú francia republikánus párt első számú elnökjelöltjévé, és ezzel egyenes előtte az út az elnöki szék felé – írja Christine Ockrent a Washinton Post november 30-i cikkében.

Tovább

A törtető elefánt és a kiütött szamár – A republikánusok és a demokraták evolúciója

republikanus_demokrata.jpg

A demokraták most elveszítették a hatalmat: az egyetlen erőt, ami eddig összetartotta őket. A republikánusok pragmatikusabbá váltak, míg a demokraták dogmatikus, ideológiai irányt vettek fel. A pártok „stílusbeli közeledése” a konzervatívoknak kedvez. A gazdag, fehér, idős hölgyek vezette progresszivisták jövőjét a sötétebb bőrszínű bázisuk fogja meghatározni – írja Kevin D. Williamson a National Review-ban.

Tovább

Izolacionizmusra vágynak az amerikai emberek

izolacionizmus_1.jpg

Az elit globális szerepvállalást, a tömegek izolacionizmust szorgalmaznak. A washingtoni politikai elit elveszítette a tömegekkel való kapcsolatát: nem értik többé, hogy mi az emberek legfőbb vágya – írja Bonnie Kristian az American Conservative-ban

Tovább

Trump és Farage két jó barát

trump_farage.jpg

Az amerikai elnökké választott Donald Trump arról értekezett, „sokan Nagy-Britannia képviselőjeként szeretnék látni Nigel Farage-et”, aki „nagyszerű munkát végezne”. A brit konzervatív kormányt érzékenyen érintette Trump beleszólása a brit diplomáciába.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu